dinsdag 20 november 2012

Ben er weer

Gisteren was het weer een lange reisdag. Hoewel ruim anderhalf uur korter dan de heenreis. Dus dat ging gelukkig vlotter. Maar het blijft toch een heel eind. In totaal heb ik 1124 km gereden. Ongeveer 10 km meer dan volgens de officieel snelste route.


Dus dat valt mee. Ik ben deze keer niet verkeerd gereden, maar wel een aantal keren van de weg af gegaan om iets te eten, te tanken en om boodschappen te doen in Duitsland (zo leuk vind ik dat, daar trek ik minstens een uur pauze voor uit).

Ik denk niet dat het mijn hobby gaat worden om dit hele eind te rijden, zeker niet als je een groot deel in het donker moet rijden. Maarrrr... het is voor het goede doel. En het is te doen. Zelfs als je in je eentje rijdt.

Ik ben blij met mijn autootje dat mij toch maar weer veilig en zonder protesten heen en weer heeft gebracht. Dus morgen mag hij als beloning even heel luxe door de wasstraat. :-)

Ik ben ook wel blij dat ik weer terug ben in Nederland. Hier ben ik geen bezienswaardigheid meer, spreek ik gewoon de taal zonder moeite en valt mijn auto niet op met zijn gele kenteken. En ook heel fijn: het is hier nu een uur later donker dan in Zweden.

De 3 weken dat ik in Tingsryd was, is het nauwelijks lekker weer geweest. Het was de hele tijd grauw en somber en miezerig weer. En precies gisteren beloofde het een prachtige dag te worden. Een  dag om lekker erop uit te gaan, het bos in. Maar helaas, Nederlandse 'plichten' riepen. Volgende keer beter.

Tijdens de lange autorit ben ik onderweg van alles tegengekomen. En dan zit ik eigenlijk de hele tijd blogjes te schrijven in mijn hoofd. Raar toch? Misschien komt dat door het alleen reizen. Dan heb je niemand om je indrukken op dat moment mee te delen. En dan doe je het maar virtueel.
Misschien ga ik hier nog het een en ander van mijn overpeinzingen neerschrijven. Maar niet nu. Nu ga ik bij de buren de post ophalen, mijn auto leeghalen en aan de slag voor de Wekelijkse Weggeef Woensdag.
Maar eerst nog even een paar van jullie blogjes lezen.

16 opmerkingen:

Leonie zei

Dat is een aardig eind! Hoeland doe je daarover?
Fijn dat het zonder al teveel protesten ging! En laat die blogjes maar komen hoor! Ik ben benieuwd wat je in de auto allemaal ziet!

Poesie Oh Hi! zei

Welkom in Nederland! :) Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor blogberichtjes je al rijdende in je hoofd schrijft :)

Zaanse Zolder zei

Allemachtig wat een eind toch steeds.... ga je dat nou iedere keer doen, heen & weer... lijkt me nogal heftig.

Maddy zei

Hier nog iemand héél nieuwsgierig naar je reisverslagen:-)...ik vind het nogal wat hoor zo'n eind steeds. Wij hebben vrienden wonen in de Lot in Frankrijk en dat is bij ons vandaan (midden van het land) ongeveer dezelfde afstand en mij valt het altijd weer tegen...en dan rijden wij dat 'maar' 2 x per jaar ongeveer (heen en terug), ik zie altijd op tegen die reis en jij doet het ff in je eentje ook nog:-)! Grtzz..Maddy

ChériesCrochet zei

Ik vind Denemarken al een end...

Anoniem zei

wowwww autooke zal wel blij zijn met deze beloning ♥ wat lief van je en wat fijn je weer te lezen, gedverderrie ik mis het gewoon als jij op pad gaat ha ha

zo welkom in holland

knuffies moi

Stins zei

Da's wel een eind elke keer zeg...
Ik vond het daarnaartoe op vakantie al zo'n reis! Moet je vaker op en neer reizen of wordt dat in de toekomst minder? Ik hoop het wel voor je! Groetjes van Mirjam.

Van Agnes. zei

Het zal zeker een eind zijn. Maar straks de terugweg zal steeds weer vertrouwder voelen, je gaat dan weer lekker naar je eigen stekkie. Hoop er ooit nog eens vakantie tevieren en misschien te blijven plakken.

Groet, Agnes.

Evelien zei

Ik vind het knap van je hoor, zo'n heel eind alleen met de auto. Ik heb een tijdje in Frankrijk gewoond en keek nooit uit naar een lange autorit naar Nederland.

vrouw Hommel zei

Ik vind het ook heel dapper van je dat je dit helemaal in je uppie doet. Maar je hebt gelijk want anders kom je er nooit en het lijkt mij iedere keer ook weer een overwinning op jezelf.

Anoniem zei

Ik wens je een mooie tijd hier in Nederland. Ik benijd je niet wat de afstanden betreft. Zit er een groot kostenverschil in als je met het vliegtuig gaat of met de auto? Of heb je over en weer ook teveel bagage dat je liever met de auto gaat.
Een fijne tijd!

Lieve groet,
Gerry

Mama Maai zei

Welkom terug weer, pfff wat een rit zeg!

jumare zei

het zijn heel wat kilometertjes (stiekem vind ik het knap, want ik ben echt een doos als het op autorijden aankomt).

En als je het nu zo fijn vind om weer in NL te zijn, was het dan wel de juiste beslissing om naar Zweden te verhuizen?

Pretty cool stuff zei

Wat stoer dat jij zo'n stuk rijdt!!!

Miss Creatuurtje zei

Blogberichtjes maken en zingen, dat doe ik ook in mijn auto :-) alleen zijn mijn ritten niet zo ver. Fijn dat je weer veilig aan deze kant bent! Veel plezier autootje in de wasstraat morgen!

Moos zei

Je bent weer in de buurt hihihihi!
Wat een end meis .... pffffff .... maar je doet het toch maar effies!
Stoer hoor!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...