dinsdag 8 januari 2013

Dekentjes

Hier in de buurt is een kringloopwinkel die er nogal rommelig, ongeorganiseerd en een beetje armoedig uitziet. Maarrrrr..... ik vind er vaak de leukste dingen voor heel weinig.
Deze kringloopwinkel is duidelijk goedkoper dan die van Het Goed en De Kringloper (in Lelystad en Almere, die vind ik echt een beetje te duur gaan worden).
En als je geluk hebt en een beetje kunt graven in stapels, dan kun je hier leuke dingen vinden.

Zo vond ik er o.a. al de nodige boeken om enveloppen van te maken (als ik tijd heb en het over mijn hart kan verkrijgen om in de boeken te gaan scheuren en knippen), soms incomplete spelletjes met wel erg leuke kaartjes of functioneel glaswerk. Alles voor maar 10 cent per stuk.

En een tijdje geleden zag ik weer iets in een berg met oude kleren en lappen. 
Er stak een stukje breiwerk uit. Dus daar trok ik even aan. En wat kwam er tevoorschijn? 
Een gebreide lap. Of misschien was het wel een dekentje. 
Ik trok nog wat harder en er bleken er zelfs een paar te liggen.

Keurig gebreid (ik ben er nog niet helemaal uit of het gebreid is, het zou ook Tunisch haakwerk kunnen zijn) en helemaal niet pillig en met allemaal leuke kleurtjes.


Misschien is er onder jullie een kenner die kan zien of dit gebreid is of Tunisch haakwerk.

Ik ging vragen wat de dekentjes moesten kosten, want in een deel van deze kringloopwinkel zijn de spullen niet geprijsd.
50 cent per stuk, zei de mevrouw. Nou, da's natuurlijk behoorlijk weinig. 
Dus alle dekentjes die er lagen, gingen met mij mee naar huis. Geen idee wat ik ermee zou gaan doen, maar dat komt later wel.

Eerst even de dekentjes een wasbeurt gegeven. En toen zagen ze er echt als nieuw uit.
En ze zijn zo netjes gemaakt! Maar ja, wat moet je ermee?

Daarom begon ik met het uithalen van 1 van de dekentjes. Dat ging reuze gemakkelijk. Alleen het afhechten heeft degene die ze gemaakt heeft wel heel serieus genomen. Aan het begin en aan het eind van elke kleur een draad van minstens 15 cm die zigzag door het kleurvlak is weggewerkt. Dus dat is soms nogal puzzelen en peuteren.

Maar het is gelukt om 1 dekentje uit te halen met dit als resultaat:


Mooie bolletjes wol in 14 kleuren. 
En ik weet al wat ik ermee ga doen: ze gaan mee in de koffer als ik zaterdag naar Gran Canaria vertrek. Samen met haaknaalden en mijn laptop, zodat ik op internet iets leuks kan zoeken om ervan te gaan haken. Ik heb al een beetje een idee. Geïnspireerd door mijn tante Anneke en door Jenneke.....
Voor de zekerheid neem ik nog een dekentje mee, voor als ik van een bepaalde kleur niet genoeg blijk te hebben. Je weet maar nooit.
Of voor als het koud is, maar dat hoop ik natuurlijk niet.

En als er iemand is die een super idee heeft voor een ander dekentje: laat het maar weten. Inspiratie kun je nooit genoeg krijgen.

P.S. De high tea van zondag was wel lekker hoor, alleen een beetje weinig.
 P.S. 2: Dit is alweer mijn 300ste bericht! Veel hè?

21 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Die zijn leuk zeg, het ziet er bijna uit alsof het uit een machine komt! Geen idee of dit gebreid of gehaakt is, ik kan het in ieder geval niet zó netjes haha! Jij gaat je wel vermaken met je bolletjes denk ik :-)

Unknown zei

ohh bij ons is de kringloop winkel ook rommelig maar die zijn juist het leukst !!! Supergoedkoop die dekentjes haha :-) en zo heb je een berg met leuke kleurtjes. Wat Jenneke maakt is leuk hey ? Fijne vakantie

groetjes, Ellen

Mars zei

Wauw wat een mooie dekentjes! Euhm, gewoon als deken houden? Lekker voor op de bank! :)
Fijne vakantie!

Lies Koster zei

Ja, ht lijkt me tunisch haken. Ik heb een youtube-filmpje gevonden waar het gedemonstreerd wordt. Makkie: http://www.youtube.com/watch?v=N3cZERDRrm0
Kun je de dekentjes niet in hun oorspronkelijke staat houden en eventueel uitbreiden? Of er een voering onder zetten. Groetjes, huisvlijtigliesje.blogspot.com

Mama Maai zei

Jij mazzelkont ;-) Mag ik vragen welke kringloop dan de goede is??? En vast veel plezier op je trip!

Anoniem zei

Ik twijfel of het breien of tunisch haken is. Het is wel super regelmatig. Kun je het met het uithalen niet zien?
Wat leuk een weekje naar de zon.
Ik wens je heel veel plezier.

Lieve groet,
Gerry

Poesie Oh Hi! zei

Dat zijn wel prachtige dekentjes zeg! Zo netjes! Ik weet niet eens wat Tunish haakwerk is dus laat staan dat ik het zou kunnen herkennen :) Fijne bolletjes wol heb je er van zo! Waar is die kringloopwinkel dan? Of wil je ze niet met ons delen? Vriendlief en ik willen zaterdag weer gaan kringlopen en we hadden bedacht om naar de kringloper te gaan maar als er ook iets anders leuks in de buurt is dan houden we ons aanbevolen natuurlijk :)

Moos zei

Die deken levert mooie bolletjes wol op meis!!!

Enne wat lees ik .... lekker naar Gran Canaria?!?!?!?! .... kun je niet beter mij als die bolletjes in je koffer stoppen ;-)

Busje vol bijou zei

Vaak zijn de kleinere kringlopen het leukst,hier in het dorp is ook 1 maar kom er altijd teleurgesteld weg en als er iets leuks is durven ze daar wel veel voor te vragen....moet leuk blijven toch.Jij vind vast wel iets leuks om te doen met je dekentjes,ik ben een haak/brei leek.....X

Linda zei

Zo dat is een mooie wollige vondst en het lijkt wel op Tunisch haken maar binnenkort dus Cran canarisch haakwerk ook leuk toch!!!!

Anoniem zei

allereerst felies met je 300e bericht!!!!!

hihihi ik kom net bij tante jannie vandaan....en wat lees ik hier kringloop...er kwam al een big smile op mijn gezicht wat JIJ nu weer eens zou hebben gescoord.......wel ik lees het al DE JACKPOT ( voor dat geld!!!!) mijn moeder had hier gerust nog op afgedingt ha ha ha...maar werkelijk het is geen geld....en die bollekes♥♥♥ ze zijn met liefde gedraaid, dat moet wel met al dat werk wat jij er van hebt gehad...geweldig.....je snapt wel dat ik nu natuurlijk ook reuze nieuwschierig ga worden wat jij ervan gaat bakken ( eh haken)........geniet zeg op cran canaria ( dat moest ik van je zeggen he......ik ging al met je mee in de koffer ha ha ha), lief dat je me weer vernoemd (knuf)

lieve groet jenneke

Maddy zei

Kijk, jij hebt leuk gescoord!! Gewoon een wolwinkeltje in huis gehaalt, dat noem ik nog een recyclen!! Wat een heerlijk vooruitzicht Gran Canaria...zou graag ruilen met je, wordt depri van dat sombere weer hier...IK WIL ZON !! Neem je dan een héél klein ietsiepietsie beetje zon mee terug in je koffertje voor ons?? *kijkt héél lief* Alvast héél veel plezier en geniet ervan!! Grtzz..Maddy

Aankleedpopje zei

@Zaanse zolder: ik heb ook het idee dat ze machinaal gemaakt zijn. Maar wel met de hand afgehecht. ;-)
@Mars en Lies: de dekentjes zijn meer formaat baby, dus een beetje klein voor op de bank. Maar ik kan er misschien wel 2 aan elkaar maken.
@Mama Maai en Tante Jannie: de rommelkringloopwinkel is in Dronten.
@Moos en Jenneke: mijn koffer mag maar 20 kg wegen, dus tja.....
@Minimoek: Gran Canarisch haakwerk. Haha, origineel.
@Maddy: juist om weer een depressie te voorkomen (1 keer was meer dan genoeg) ga ik nu therapeutisch naar de zon in januari. Het heeft me vorig jaar zo goed geholpen dat ik dit jaar weer heel graag wilde.
Ik ga proberen de zon mee terug te nemen. Eerst maar eens hopen dattie daar flink schijnt.

Moois van mie zei

mooie koopjes heb je gedaan ! Ik ben daarstraks ook nog de plaatselijke kringloopwinkel binnen gevallen, heb er ook wat mooie spullen gevonden, maar die zijn toch een pak duurder .
Veel plezier op reis!!! ( en stuur wat zon op als er daar genoeg is ;) )

Andina zei

Fijne vakantie! Heerlijk vooruitzicht, ik hoop dat het zonnetje lekker schijnt en ben benieuwd wat je van die mooi gekleurde bolletjes gaat maken...geniet ervan!

jumare zei

dat zijn de betere vondsten

Katrientje vanalles zei

geniet van je vakantie en maak er wat moois mee.

Miss Creatuurtje zei

Van een koopje gesproken! En het zijn inderdaad prachtige kleuren, wordt weer wat moois, ik voel het! En geen deken op vakantie op zo'n mooi eiland, ik hoop met je mee!

Annagreet zei

Wauw, wat een mooie vondst. Je zou er ook leuke kussens van kunnen maken! En 300, toe maar!

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Hey die lieve Ria heb het fijn in Gran Canaria! Goed van je dat je zo goed voor jezelf zorgt en lekker naar de zon gaat om winterdipjes of serieuzere te voorkomen.
Ik heb hier gisteren lekker op het terras in de zon gezeten, 25 graden was het onder het afdak (dat afgeplakt is met plastic, dus een soort broeikas is met die zon erop;)).
Knuff!

Unknown zei

Dat ze een heleboel bolletjes voor 50 cent:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...