zaterdag 24 november 2012

Het Blauwe Huis

Dat Almere een anders-dan-andere stad is, weten jullie misschien al.
De slogan van Almere is 'Het kan in Almere'. En dat klopt. Er kan heel veel in Almere.
Vooral op het gebied van architectuur en alternatieve vormen van wonen is er heel veel mogelijk en laat Almere graag experimenten zien.
Zo ook nu weer.

Op dit moment drijft er een mini-stadje op het water van het IJmeer, Floating life.
Als je daar meer over wilt weten, klik dan even op de link. Want ik wil eigenlijk iets anders vertellen.

In een van de drijvende huizen van Floating life wordt vanavond (voorlopig) voor het laatst de voorstelling Het Blauwe Huis van Theatergroep Suburbia gespeeld.


Ik ben een groot fan van Theatergroep Suburbia.
Niet alleen omdat ze altijd voorstellingen maken van hoge kwaliteit, maar vooral ook omdat de groep uit erg aardige mensen bestaat. :-)

Sinds ik Theatergroep Suburbia ken, ben ik naar de meeste van hun voorstellingen geweest. En altijd was ik onder de indruk.
En sinds afgelopen zomer, ben ik ook vrijwilliger bij Suburbia geworden. Dat is zo gezellig om te doen!

Min of meer speciaal voor deze voorstelling ben ik teruggekomen uit Zweden. Ik wilde er graag weer bij zijn.
Dus eergisteren zocht ik mij een weg door het donker in de polder over de winderige dijk om naar Het Blauwe Huis te gaan kijken.
Eerst twijfelde ik of ik de voorstelling wel wilde gaan zien, met het oog op waar het over gaat. Dat zou nogal gevoelig kunnen liggen in mijn huidige situatie. Maar ik wilde het toch proberen.
En ik moet zeggen: het was goed om te gaan.
Ik vond het een mooie voorstelling met veel stof tot nadenken en reflecteren op mijn eigen leven.

Met name Wouter Zweers vond ik geweldig spelen. Hij wist mij echt helemaal mee te trekken in het stuk. Ik was mij na een tijdje nauwelijks meer bewust van de rest van mijn omgeving. En dat vind ik knap.
Ja, ik heb eigenlijk alleen maar positieve dingen te melden over dit stuk: bijzondere en zeer passende locatie, erg goede tekst, goed gespeeld, mooi decor, bijpassende muziek en alles in een intieme setting. Een fijn avondje uit.
Jammer dat het vanavond de laatste keer is. Maar hopelijk komt er in het voorjaar een reprise, zodat nog meer mensen kunnen komen kijken en genieten.

Gisteravond was ik als vrijwilliger actief bij Het Blauwe Huis en vanavond weer. Gezellig.

Nu nog even iets heel anders, speciaal voor Jenneke.
Mijn auto na afloop van de lange reis naar Zweden en terug.

Helemaal vies.
En na de verwenwasbeurt.

Staat ie weer te glimmen. Jammer dat dat altijd maar van zo korte duur is. (en dat het al donker werd toen ik de foto maakte)

En zie je die stoelpoten op de achterbank? Die zijn van stoelen die ik in Zweden op de veiling kocht, speciaal voor Bettine. Zij heeft ze inmiddels opgehaald en gaat er iets leuks mee doen.

5 opmerkingen:

Leonie zei

Leuk dat je zo hebt kunnen genieten van de voorstelling!
En je auto ziet er weer prachtig uit!!!

Groetjes Leonie

Anoniem zei

owwwwwwwwwwwwwww die foto's van je auto zijn zoooooo verschillend leuk ha ha, ik heb mijn wagen volgeladen vol met/.........♪ ♫ ......tra la la la la tra la la la la...........
bettine zal wel helemaal in de wolkskes zijn met de stoelen zo lief van je, en wat leuk dat je juist vrijwilliger bent bij hetgeen waa je zelf zo een fan van bent ☺, ik ben blij dat de voorstelling je niet is tegengevallen............en het is een ECHT blauw huis ha ha

lieve groet jenneke

Pluisje zei

De auto hier kan ook wel eens een grondige wasbeurt gebruiken. Moet hem misschien ook zo eens laten verwennen zoals jou auto ;)
Leuk dat je zo hebt genoten van de voorstelling!!!

Anoniem zei

Fijn dat je zo genoten hebt!

Lieve groet,
Gerry

Poesie Oh Hi! zei

Dat blauwe huis / mini-stadje ziet er wel heel tof uit. We waren gisteren nog in Almere. Waaien bijna de straten uit haha :) Wat fijn dat je zo genoten hebt van de voorstelling!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...