dinsdag 27 november 2012

Ben ik nou echt de enige?

Af en toe vraag ik me af of ik nou echt de enige ben die zich stoort aan iets wat anderen kennelijk heel normaal en/of zelfs fijn vinden.
Vandaag weer.

Jullie kennen vast ook allemaal een aantal heel goed gelezen blogs. Ik ga maar even geen namen noemen of linkjes zetten.
Ik denk dan altijd dat die blogs ook ooit allemaal klein en als hobby begonnen zijn. (Maar misschien begint daar mijn vergissing al....)
En dat ze doordat er op een leuke manier over aansprekende onderwerpen geblogd wordt steeds meer lezers gekregen hebben. Wat natuurlijk ontzettend fijn is. Zowel voor de blogsters als voor de lezers.

En dan opeens.... gaat er iets veranderen bij sommige van die blogs.....
Er komen reclames op te staan. Soms heel opvallend, soms netjes weggewerkt.
Dan krijg ik daar altijd al bepaalde gedachtes bij: krijgen ze daar geld voor? en zo ja, hoeveel dan? en menen ze nu nog wel wat ze allemaal schrijven? en... en... en....

En soms wordt het nog erger (vind ik dan).
Dan komen er opeens give-aways. Niet gewoon dingen die de blogsters zelf graag weg willen geven, maar gesponsorde give-aways.
Grote of kleine webwinkels gaan dan opeens via een blog gratis produkten weggeven. En niet gewoon weggeven aan iedereen, nee, daar moet je dan een KANS op maken.
Ik krijg daar dan helemaal de kriebels van en wil er eigenlijk helemaal niet aan meedoen.
(hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik een tijdje terug meedeed aan een haaknaalden-give-away en die nog won ook, oeps, ik had daar toch een raar gevoel over)

Vandaag zag ik er weer eentje. Je kon er fotomagneetjes winnen. (ik ga natuurlijk niet een link zetten, haha, maar de meesten van jullie lezen dat blog vast ook) En daar reageren dan binnen een dag meer dan 150 mensen op!!!

Wat is er mis met mij dat ik dat storend vind en eigenlijk al geen zin meer heb om dat blog dan te blijven volgen? Wie kan het mij uitleggen?
En ben ik inderdaad de enige? Want meer dan 150 reacties op een paar gratis magneetjes vind ik best heel veel.
Of zou ik gewoon jaloers zijn en ook zo'n goedgelezen blog willen hebben dat mensen mij zelf gaan benaderen met de vraag of ik iets van ze wil weggeven (nadat ik eerst zelf ook iets gekregen heb natuurlijk)?

Ik hoor het graag, want ik twijfel nu wel heel erg aan mezelf.

P.S. Morgen bij mij gewoon weer een Wekelijkse Weggeef Woensdag met een KLEINIGHEIDJE uit mijn EIGEN enorme voorraad kleinigheidjes die best weg mogen. ;-)

P.S.2 Dit gaat mij vast volgers kosten..... jammer, maar helaas.

P.S.3 Lees s.v.p. ook even het vervolg op dit blogje. Dat kan hier.

33 opmerkingen:

Busje vol bijou zei

is mij nog niet opgevallen...maar ik heb liever een paar trouwe volgers dan een commerciele blog.
Ik vind de huis/tuin en eigengemaakte freubels veel leuker!!
Dus ik ga morgen lekker weer bij kijken!
Godkvall X(stippies op de a lukt me niet....grr)


Stins zei

Ik zoume er maar niet te druk om maken!
Dat soort dingen regelen zichzelf meestal wel, als je begrijpt wat ik bedoel....
Iedereen moet zelf maar weten wat ie met zijn of haar blog doet denk ik.... ( en tsja, sommige give aways lopen wel de spuigaten uit, maar je hoeft ook niet perse mee te doen natuurlijk ;-) ). Laten we er dan samen voor zorgen dat het gezellig blijft! Groetjes van Mirjam.

Pretty cool stuff zei

Eigen blog eigen regels...zo denk ik er een beetje over...iedereen heeft zijn eigen plekje/blogje waar je toch mag doen en laten wat je wil ? Je kan nooit voor iedereen goed doen hoor en dat wil ik zelfs niet eens proberen....Ik ben zelf ook eens benaderd door een webwinkel, een hele vriendelijke mail zonden ze mij, ik mocht een bon wegschenken van €10, heb dat ook gedaan en ik kreeg zelf ook een bon van €10...ik weet niet echt wat daar zo fout aan is...ik vond het een leuk cadeautje, het was wel een leuk webwinkeltje , dat wel. Ik zou nooit reclame gaan schrijven over een strijkijzer of zo.
En ja, misschien ben je een beetje jaloers op blogs waar 150 reacties komen op stomme magneetjes...maar ook dat vind ik niet erg. Dus geen paniek, ik ga je nu niet "ont"volgen, hahaha!!!

Katrien x

Zaanse Zolder zei

Ik heb 'm ook gezien, de magneetjes give away. Sprak mij in het geheel niet aan dus ik doe er niet aan mee. Ik zou het zelf denk ik niet zo leuk vinden om iets van een ánder weg te geven. Ik geef liever zelf iets weg, geeft mij een beter gevoel. Maar als ik de reactie van Katrien lees is daar ook iets voor te zeggen, ik zie daar geen kwaad in, het betreffende shopje moet natuurlijk wel bij je passen. Er is nog ergens een blog die heeft een heuse give-away marathon, allemaal gesponsord, dát gaat me te ver als het er zo dik bovenop ligt. Ik reageer daar niet op. Maar maak je niet druk, doe gewoon lekker wat je zelf wilt hoor. wij genieten met z'n allen van jouw welgemeende weggevertjes uit het hart. x Syl

Poesie Oh Hi! zei

Op zich stoor ik me niet zo erg aan dat soort blogs zolang het maar gecombineerd blijft met leuke en vooral echte berichten zonder reclame er in :-) Als ik merk dat een blog echt alleen nog maar over webshops gaat dan haak ik al snel af eigenlijk...

Kaatje zei

Ik snap helemaal wat je bedoelt. Maar dat soort blogjes lees ik dan ook niet meer. Ik kijk eerst of de titel van een blogbericht me aanspreekt, en dan lees ik de rest pas.. Die grote give away's doe ik ook niet aan mee. Vind de kleine juist veel leuker, persoonlijker.. Ach, ik hoef geen 150 reactie op 1 dag, moet ik ze eerst gaan lezen, goed keuren enz.. Dan ben ik liever creatief bezig ;-)

Ps, ik blijf je volgen hoor. Geniet teveel van je verhalen over je pippi huis en Zweden..

Groetjes Bianca

Anoniem zei

ja daar ga ik ook op reageren ha ha ha:
wat denkt een jenneke er nu van

- ik vind het leuk reclame te maken voor mensen, maar dat zijn dan altijd mensen waar ik ook reactie's bij geef en die ik gewoon ook volgers gun, en nu kan het zijn dat ik ook wel eens iemand vergeet, maar dan zeker niet met opzet want zi zit ik gelukkig niet in elkaar......ik schraap hopenlijk geen volgers bij elkaar, ik hoop dat ze bij me komen omdat ze denken, heeeej die jen mmmm leuke site ( die gaat vast nog eens bekend worden met durre Crown-Y whaaaaaaaaaaaaaaaa...ijdele hoop maar juist dat vind ik zo leuk, )lekker dromen.
ik heb nu een give away lopen met dat haakseltje om die luciferdoos(je).....owkee wel met knoopjes maar ik had nooit in de gaten dat daar ZOVEEL op zouden reageren, ik denk tussen de 20 en 30 daar zit ik meestal ha ha, en dan nog de mensen laten cijferen he , omdat ik het niet kan onthouden(grinnik)..............ik heb het niet voor MEGA volgers gedaan.....ik hoop dat als ze komen, het niet alleen daarvoor is!!! tenminste ik doe ook vaak mee bij mijn blogdinnen, vind winnen ook keu gaaf, MAAR gun een ander ook zeer zeker, daarom ook reclame vaak even tussen door, de winkeltjes die ik weleens heb gepromoot van blogdinnekes die gun ik ook de kijkers gewoon omdat het klein handelaartjes zijn.......jemig kun je het allemaal nog volgen lieve ria ha ha
ik heb zelf een paar linken gezet dus naar die winkeltjes, maar niet omdat ik er wat voor krijg , nee omdat ik dit zelf heb gedaan. gesponsorde give away doe ik bij een ander gerust aan mee ( die met die haaknaalden lig ik nu nog wakker van dat ik ze niet heb :-)
maaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr op mijn site geen gesponsorde give away's, wel doe ik het in een andere trant zoals onderlaats voor leonie, maar het meiske wist er niets van af.....en als ik dan het volgers aantaal bij haar zie groeien dan ben ik blij VOOR HAAR......maar wil dr niets voor terug, wel moet ik eerlijk bekennen dat ik wel vaak post krijg en ik daar MEGA blij mee ben, wat het ook is.al is het 1 pepernooyt, ik koester alles van mijn blogdinnekes.

die gratis magneetjes zeggen me geloof ik niets hihi

1 ding is zeker IK BLIJF JE VOLGEN, ha ha ha ha ha
en ik hoop jij mij ook lieverd

lieve groet van een onsamenhangend verhaal, maar neem het me niet kwalijk

jenneke

Anoniem zei

zitten wel wat Voutjes in zie ik ☺

Jeanneke zei

Ik heb zelf al eens met de gedachte gespeeld om volgers en reacties uit te schakelen / wissen... Leek me wel lekker rustig, geen opgefokt gedoe en verplichtingen, zo die mochten ontstaan, want als ik èrgens een hekel aan heb, is het aan verplichtingen in blogland! Daar reken ik dat reclamegedoe ook toe, want het is toch altijd 'vóór wat hoort wat', nietwaar?

Laat jouw blog ook vooral jóúw blog blijven; het is gezellig, jouw taalgebruik is piekfijn, waar ik ook erg van kan genieten, en de onderwerpen zijn altijd de moeite waard.

Ach, en voor de rest denk ik maar: Ieder zijn meug...
Op dat andere soort blogs kom ik niet, maar bij jou ben ik kind aan (pippi)huis en blijf dat!
Lieve groetjes,

Jeanneke.

Mama Maai zei

Ik stoor me er niet aan. Volg ook geen blog vanwegen de give away maar omdat ik de verhalen of site zelf leuk vind. Doe wel mee aan give aways want vind het wel leuk om wat te winnen. En ive away is mooie kans om blogs te leren kennen. En blogs met alleen maar gesponserde berichten zou ik ook afhken. Heb het zelf wel een keer gedaan maar alleen alsik ht ook echt leuk vindt. Ik lijf je volgen hoor. Niet vanwegen je ive aways, die overigens regelmatig wel erg leuk zijn, maar vanwegn je verhalen en zweden avontuur

Aankleedpopje zei

Allemaal bedankt voor de reacties tot nu toe.
Ik hoop dat het duidelijk is dat ik mij alleen stoor aan het commerciële aspect van de reclame-uitingen op bepaalde blogs.
En zeker niet aan goedbedoelde reclame voor andere blogs en zo. Dus Jenneke, maar je geen zorgen! ;-)

CarlaK.be zei

Heb hem ook gezien , doe niet mee met de give-away omdat het me weinig zegt.
Het is veel fijner om "echte" spulletjes van "echte" mensen te winnen dan producten van een bedrijf.
Ik begrijp wel dat blogsters die zo een aanbod krijgen erop ingaan, zelf iets krijgen is toch ook leuk, en een soort erkenning voor je blog.
Dus zo'n occasionele opportuniteiten storen me eigenlijk niet, zolang er maar genoeg 'gewone' berichten gepost worden.
En al wie jou 'ontvolgt' heeft ongelijk!
Liefs!

Anoniem zei

thankssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss lieverd, helemaal fijn ☺

jumare zei

ik moet zeggen dat ik zulk soort blogs wel minder geinteresseerd ga lezen en er snel een beetje overheen scan (al ben ik dan weer niet vies van een eventuele give away als het iets leuks is)

Willy zei

Als je het niet erg vindt, blijf ik je gewoon volgen hoor. Ik kan me er verder niet druk om maken. Iedereen moet zelf weten wat hij/zij weggeeft. Ik maak ook reclame maar uit me zelf omdat ik iets leuk vind en niet omdat ik er iets voor krijg. Wat ik weggeef vind ik zelf ook leuk en daar verdien ik niets aan. Ik heb ooit een aanbieding gehad om een emaille huisnummer weg te geven op mijn blog, maar dat heb ik niet gedaan. De reclame voor gevulde koeken van Bakker B. moest ik ook echt plaatsen, want die zijn zo heerlijk dat gun je een ander toch ook ;) Het zal wel niet zo zijn dat ik de volgende keer gratis gevulde koeken krijg bij die bakker ;)
Fijne avond, kram

Anoniem zei

Ik heb er niet zoveel ervaring mee. Ik heb 1 link op mijn blog staan naar een kaartenwebwinkel van iemand die ik al lang ken.
Ik vind wel de blogs het leukst als de inbreng vanuit de blogster zelf komt.
En verder mag iedereen doen op haar blog wat ze willen doen en iedereen is vrij om wel of niet te volgen.

Lieve groet,
Gerry

Een huis in de straat zei

Ik stoor er mij niet aan. Ieder doet nog altijd wat hij of zij wil hè.
Ik blogde eens over Flow, ik had het tijdschrift net ontdekt en wou (door te bloggen) het ook aan anderen leren kennen. Kreeg ik nadien een mail van flow met een bedanking en ik kreeg nog een flow thuisgestuurd. Ik had er helemaal niet om gevraagd, maar het was wel leuk. Die flow heb ik maar weggegeven, ik had hem al. :)
Maar ik blijf u volgen hoor, no panic. Ik zag net dat mijn tas in uw banner staat, was mij nog niet opgevallen. Ik ben blij dat je er al veel aan gehad hebt.

de Bakmadam! zei

Lig er niet van wakker meid, iedere doet zijn of haar ding, en 't is helemaal niet vreemd dat jij er zo over denkt!
vele groetjes!

Vlinderknoopje zei

Doe maar gewoon wat je graag doet... ik heb de blog niet gezien ... lees hier ook soms zonder reactie niet omdat het niet leuk is maar ik zit veel te veel achter de pc:)

Nog een fijne avond ik om zeker nog vaak lezen hier... ga nu nog snel meedoen voor de stofjes!
Groetjes,Marina

maarnietvangrijs zei

Ik begrijp het wel hoor, het is heel simpel: er moet brood op de plank! En als dat dan met je blog kan, ik geef die mensen geen ongelijk! Maar ik snap je gevoel wel. Ik ben ook door een paar 'adverteerders' benaderd om dingen weg te geven, maar heb dat niet gedaan omdat ik dat ook onprettig vond voelen (vooral omdat die producten niets met mijn blog te maken hadden, zoals bijvoorbeeld 'zonnebrillen'). Maar eerlijk gezegd zou ik best wat geld willen verdienen met mijn blog, dus wie weet in de toekomst.... ;-)

maarnietvangrijs zei

p.s. Ik heb die magneten give away niet gezien, maar begin nu door bovenstaande reacties dus wel heel nieuwsgierig te worden.... ;-))))))

Susan Sondeyker zei

Weet je wat ik altijd heb bij populaire Give Away's...dat ik het jammer vind dat er maar zo weinig mensen op de gewone berichtjes reageren. Stel je voor (ik ken het blog by the way niet of heb het bericht nog niet gezien) 150 reacties op de Give Away, maar daar tegenover misschien maar 10 reacties op de gewone blogposts...

Ik heb nu bijna 100 volgers (ja wie weet heel snel weer een Give Away :p) en ik heb een vast groepje mensen die reageren en daar ben ik heel blij mee en ook al zijn dat zo'n 4-10 reacties per dag. Ik koester ze stuk voor stuk.

Warme groetjes van Susan

maarnietvangrijs zei

Ah gevonden. ;-) Op zich niks mis mee vind ik, al zijn 163 (inmiddels) reacties wel bizar...

wannesraps zei

Ik snap denk ik wel wat je bedoeld met de commerciële reklames!!
Ik maak ook wel reklame voor stoffen webshops of een webshop waar ik iets leuks kocht, maar eigenlijk doe ik dat alleen maar omdat ik dan denk: 'als iemand anders dat stofje wil... dan is dat rap gevonden.' Zo heb ik al leuke webshops ontdekt, via linken bij anderen....
En langs de andere kant heb ik ook wel zo iets van: ieder doet met zijn blog wat hij wil.
Of een ander daar dan minder van geniet om zulke berichtjes te lezen beseffen ze misschien niet altijd.
Ik geniet van de verhalen van je avontuur in Zweden en van je kleine give-away's. En ja ik doe ook wel eens mee met die andere give-away s.
Dikke knuf
Maren (hoemmelke.blogspot.com)

Lief en Mooi zei

Het was me weleens opgevallen, maar ik had er nooit verder over nagedacht! Als blogs veel reclames op hun blogs hebben, laad mijn pc de pagina heel traag dus dan klik ik weg want zoveel geduld heb ik dan niet. Op een andere manier heb ik er geen moeite mee want ik zit soms ook wel eens na te denken over een manier om wat geld vanuit huis bij te verdienen om mijn hobby's te kunnen blijven doen. Maar mijn blog wil ik wel hobbymatig houden. Ik kan me niet voorstellen dat dit bericht je volgers kost, je mag toch je mening geven, ik zou er geen probleem mee hebben;-)
Liefs Talitha

Lief en Mooi zei

ooh haha ik besef ineens dat ik ook reclame maak;-) ik heb links naar webwinkels staan die ik zelf leuk vind omdat ik er een fijne service trof en/of gaaf assortiment. Zonder bijbedoelingen en ben nooit benaderd door de winkels, gewoon puur belangeloos.;-)

Evelyn' s poppen zei

Ik snap wel wat je bedoelt, wat is het nut van commerciële reclame op een blog van bijvoorbeeld handgemaakte knutsels en frustsels. Waar ik me voornamelijk aan stoor is, dat die give aways mensen aantrekt die alleen maar komen kijken als er wat te halen valt. Het is leuk dat je daardoor veel mensen trekt, maar ik vraag me soms echt af of die mensen nou geïnteresseerd zijn in wat je te schrijven hebt of alleen in wat je kan winnen. Ach zo hebben we allemaal onze eigen frustraties ;).
Ik blijf je ook gewoon volgen hoor, meestal in stilte, ben niet zo'n type die overal wat op te zeggen heeft, maar vind het erg leuk om mee te lezen!

Liefs Evelyn

Riet (Leven met Liv) zei

Ik pleit zelf schuldig wat dat betreft: het is niet de eerste keer dat ik een aanbod kreeg en er over blogde. Dus mijn reactie is er misschien eentje 'van de andere kant'. Ik probeer zelf het evenwicht te houden. Mijn blog is (net als de meeste blogs die ik lees) een zuivere hobby. Die door de jaren heen wat uit zijn voegen is gebarsten en daardoor rolt er soms iets in mijn schoot. De ene keer is dat iets wat je krijgt als je er over blogt. De andere keer is dat zelfs een aanbod van een uitgeverij om een boek te schrijven, in mijn geval. Meestal is mijn eerste reactie op zo'n bericht eentje van verwondering: allez zeg, hoe komen die nu bij mij? Gewoon het gevolg van 'laten zien waar ik me in mijn vrije tijd mee bezig hou'? Ik wil van mijn blog geen reclameblog maken, maar soms zit er iets tussen wat me wel aanspreekt. Waar ik een verhaal bij kan verzinnen. Of wat ik ook nog weg mag geven, zodat een lezer er naar mijn gevoel echt iets aan heeft. (Ok, dat is dan een loterij, maar dat heb je als 'weggever' zelf niet in de hand.) Het is echt een beetje zoals iemand die wat in zijn garage zit te prutsen op een gitaar en plots de kans krijgt om eens wat geld te krijgen voor een optreden. En dan nog op veel kleinere schaal. Dus ik vind het een beetje zwaar om een blog die af en toe zo'n bericht bevat, af te schilderen als 'in zijn geheel niet meer interessant'. Het is nog steeds geen bedrijf, en nog steeds vanuit de buik en met goestig geschreven. Een blog is iets persoonlijks, dus de schrijver kiest wat hij schrijft, en de lezer kiest wat hij leest, niemand is ergens toe verplicht. Maar dat gaat uiteraard ook op voor jouw blog en deze uit-je-buik-reactie op dat soort sponsorberichten. ;-) Enfin, wat ik gewoon wil zeggen is: als je een mailtje krijgt waarin staat: 'hé, wil jij niet dit of dat in ruil voor een berichtje', dan voelt dat meestal gewoon als een cadeautje waar je vrolijk van wordt, en dan ga je er mee aan de slag. (En ook niet met alles, uiteraard, want de voorstellen stroken soms totaal niet met de inhoud van je blog of met waar je zelf achter staat.) Totaal geen doorgedreven reclamestrategie wat mijn blog betreft, 't is gewoon een leuk extraatje af en toe...

Liezzzje zei

Jammer dat je er zo over denkt. Op de vraag of je jaloers bent , kan alleen jij antwoorden, maar bij mij komt t wel zo over. Jij hoopt toch ook meer kopers naar je webwinkel te halen dmv je blog? In hoeverre is dat dan reclame? Hetgeen mij tegen de borst stuitte, is dat je haar goedkoop reclamebord noemt. Dat vond ik niet netjes. Wat je hier vertelt, kies je zelf. Jouw blog, jouw verhaal. Net zoals zij dat ook kiest, toch?

Sofie zei

Je trouwe volgers haken niet af... Ik spreek uit ondervinding! Het zijn ook meestal dezelfde die al dan niet je 'werk op je blog' appreciëren.
Laat je daar niet door opjagen!
IK BLIJF JE VOLGEN!!!

eva maria zei

Ik zag de give-away met de magneten ook, en ik deed mee omdat ik het een leuk ideetje vond om iets met mijn instagrams te doen. Het is trouwens een goeie blog, die ik al heel lang volg en helemaal niet overloopt van reclame. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt nochtans hoor, en ik doe ook enkel mee als iets me aanspreekt. Zo laat ik soms al eens iets aan me voorbij gaan wat jij wegschenkt, niet omdat het te min is maar omdat het niks voor mij is.
Ik maak ook reclame, maar gewoon voor webwinkels die ik leuk vind, ik word er niet voor betaald. En ieder doet maar wat hij wil op zijn blog, toch? Ik heb ondertussen ook al afgehaakt bij één van de Uber-blogsters omdat het gewoon niet meer interessant is. Dus ik kan maar hopen dat jullie mijn blog nog wél leuk genoeg vinden om te komen kijken. Ik beloof dat ik geen reclame zal maken ;-))
Groetjes!
evamaria

MultiVroon zei

Ik stoor me er niet zo aan eigenlijk, ieder doet wat zij wil op haar blog, en ik vind het zelf ook leuk om mee te doen aan give-aways of ze te houden (nog 2 daagjes loopt mijn give-away van een echt en eerlijk zelfgeknutselde retrotheemuts!).

Maar als het te vaak gebeurt en genant wordt doordat wordt verhuld dat het reclame is haak ik wel een beetje af bij die blogs. Zoals die strijkijzers die ineens iedereen had, haha, hebben jullie die ook gezien?

ChériesCrochet zei

Leven en laten leven zou ik zeggen. Dat is het mooie van een eigen blog, je kunt ermee doen wat je wilt. Ik reageer alleen op berichten die mij aanspreken en waar ik iets leuks/zinnigs wil zeggen. Ik doe wel aan give-aways ( bijv een boekje wat ik dubbel heb, of zoals nu een patroon). Ik heb een vast groepje wat bij mij komt bloggen en ik bij hen, omdat we denk ik op 1 lijn zitten wat betreft de hobby Waar ik mij aan stoor bij een give-away is dat er ineens reacties komen van dames die anders nooit reageren, alleen op de give-aways LOL De meeste ken ik nieteens of ze hebben een onzichtbaar profiel of zelf geen blog... Tja wie zijn dat dan. ik vind het heel leuk om iets weg te geven en iemand blij te maken Maar eerlijk, bij de verloting tel ik de "schatzoekers" niet mee !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...