vrijdag 15 februari 2013

Geslaagd

Zoals vorige week al aangekondigd (na mijn 'vergeefse' reis naar Växjö), ging ik afgelopen dinsdag opnieuw op pad met onder andere de Erikshjälpen als doel.
Voor wie het nog niet weten: De Erikshjälpen (ik ken alleen die in Växjö) is voor mij de mooiste kringloopwinkel die ik ken. Met altijd de beste vondsten. 

Deze keer was de winkel gelukkig wel open en omdat ik er vrij snel na de openingstijd was, was het er behoorlijk druk. Inmiddels bleek er ook een verbouwing geweest te zijn, die de winkel alleen nog maar overzichtelijker heeft gemaakt. 

Ik begon bij de boeken, waar ik al goed slaagde in mijn zoektocht naar boeken voor anderen. Èn voor mezelf! :-) 
En maakte daarna mijn rondje door de rest van de winkel. Op de een of andere manier blijkt er dan altijd heel veel tijd voorbij gegaan te zijn. Raadselachtig......

Behalve de nodige huisraad en boeken, zoals gezegd, vond ik weer wat leuke dingetjes. Zoals....


Deze grappige gehaakte poppetjes in Zweedse kleuren die met een elastiekje met hun hoofdjes aan elkaar zitten. Nog geen idee wat ik ermee ga doen, maar dat zie ik nog wel.

En deze elandenknuffels:


Die zijn voor een vriendin van mij die elandenknuffels spaart.

Via internet was ik er achter gekomen dat er nog meer kringloopwinkels in Växjö zijn. Dus daar was ik wel benieuwd naar. Jammer genoeg gingen ze allemaal om 4 uur dicht, dus ik ben er nog bij eentje binnen geweest. De andere weet ik nu wel te vinden. Dus die zijn voor een volgende keer.

Hier een klein overzichtje van mijn laatste vondsten (afgezien van de nuttige dingen en de boeken):


Een paars gehaakt kleedje, een borduurwerk met leuke meisjes dat ik gewoon mee moest nemen, een kinderdekbedje voor het leuke stofje, een doosje met kraaltjes, een nieuwe tas uiteraard voor het handvat en een haakboek met o.a. deze grappige haakseltjes erin:


Geen idee of ik ooit zoiets ga maken, maar voor die 10 kronen moest ik het gewoon meenemen.

Al met al goed geslaagd.
Waar ik trouwens ook voor geslaagd was, was voor het examen 'Rijden onder zeer winterse omstandigheden'. Want man o man, wat was het weer bar. In Nederland zou het een complete verkeerschaos zijn geweest. Maar hier gelukkig niet.

Toen ik weer buiten kwam na mijn bezoek aan de Erikshjälpen, zag mijn auto er zo uit:


Wat trouwens nog grappig was: toen ik aan kwam lopen met mijn buit, kwam er een besneeuwde man naar me toe en hij vroeg of ik wist waar Mörners väg was. Dat wist ik toevallig, dus ik legde het hem uit. Maar het was best ver lopen en zulk lekker weer was het niet. Dus ik bood hem spontaan aan dat hij wel met mij mee kon rijden, want ik moest toch die kant op. Dat vond hij wel een goed plan. 
Dus ik maakte mijn auto schoon en hij bracht mijn karretje terug en daarna gingen we samen op weg. Hij moest naar een glasgarage om zijn auto op te halen waarvan de voorruit gescheurd (en vervangen) was. Dus daar heb ik hem even afgezet. Onderweg maakten we een gezellig praatje. En ik had het idee dat hij niet gelijk in de gaten had dat ik niet Zweeds was. 
Dat vond ik dan wel weer leuk. :-)

Na mijn kringlooprondje nog wat boodschappen gedaan en toen ik buiten kwam, was het alweer zo goed als donker.


En er lag veel sneeuw. 
En zoals jullie weten, is rijden in het donker hier sowieso al niet mijn hobby en zeker niet als het dan ook nog behoorlijk sneeuwt.
Dus ik was blij dat ik weer heelhuids thuisgekomen was.

14 opmerkingen:

Nynke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Nynke zei

Dat je lifter het niet gelijk door had, is best bijzonder met die overduidelijk Nederlandse kentekenplaten...

MultiVroon zei

Leuke avonturen!

Linda zei

Wat een held ben jij zomaar iemand in je auto meenemen maar misschien lees ik teveel thrillers ;-))

Aankleedpopje zei

@Nynke: Ik had de indruk dat hij die niet gezien had. Ik liep hem tegen het lijf een heel stuk van mijn auto. En later lette hij er ook niet op volgens mij. Laten we het zo zeggen: hij vertoonde niet de standaardreactie. Normaal gaan mensen of gelijk Engels praten of ze vragen of je Zweeds spreekt en dan gaan ze duidelijk praten. En hij mompelde er gewoon lekker op los. ;-)

Bee zei

Zo ja wat een kou, brrr. Maar je bent goed geslaagd zo te zien. Het is niet helemaal mijn smaak, maar dat maakt kringloopwinkelen nu juist zo leuk!

Liefs,
Bianca

Katrientje vanalles zei

Wat een verhaal alweer. die haakseltjes met die zwanen lijken me wel leuk.

Moos zei

Hihihihi .... wat zal die man blij zijn geweest (enne niet eens wetende een Hollandse schone naast zich te hebben) Wel lief dat hij dan jouw karretje even terugbracht hahahahahahaha

Poesie Oh Hi! zei

Haha die reactie van Nynke :) Daar moest ik ook aan denken. Aan de andere kant, bij het zien van je ondergesneeuwde auto kan ik me ook goed voorstellen dat de kentekenplaten je niet direct opvallen. Goed geslaagd trouwens bij de kringloop!

Anoniem zei

wowwww je bent goed geslaagd zeg

en wat tof van je....tegenwoordig weet je het niet hihi....
lieve groet jenneke

Lovely Tough Cookie zei

Die kraaltjes, zo schattig.
Ik zou graag mee rondspeuren in de Zweedse kringloop, weer eens wat anders.
Dank je voor het antwoord op je Zweeds avontuur.

merula zei

haha goed dat je niet meteen door de mand viel als niet echt Zweedse. De foto's van je kringloop schatten kan ik nu niet zien, krijg alleen witte blokjes. (maar dat ligt denk ik aan mijn internet nu eventjes hier, die doet een beetje stom). Maar eh.... ja toch wel leuk :)
En leuk van de blogger meeting!

Vlinderknoopje zei

Een hele vondst... je doet het toch maar allemaal ik bewonder je hoor!

Angeline zei

dat gaat maar 'schatgraven'daar in Zweden,ha,ha...leuk we genieten volop mee!:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...