zaterdag 6 oktober 2012

Een week met veel emoties

En toen was ik weer thuis, terug in Nederland.
Ik zit weer aan mijn eigen tafel in mijn eigen huisje achter mijn eigen laptopje.
In plaats van in de bibliotheek in Växjö, omdat ik in 'ons' Zweedse huis geen internet had.

Het was een ontzettend rare week, vol met allerlei verschillende emoties.
Eerst heel veel stress om op tijd op het vliegveld in Weeze te komen. Pfffff, wat dat betreft is het in Zweden echt beter.  Daar is het verkeer een heel stuk rustiger en kun je stukken beter inschatten hoe lang je erover doet om ergens te komen.

Het begin van een rare week en een nieuw deel van mijn leven....
Maar goed, ik haalde mijn vlucht en landde op maandagmiddag op Småland Airport in Växjö.

Haha, dat klinkt als heel wat. Maar het is maar een piepklein vliegveldje.
En dat is nou juist ook weer heel leuk en handig. Want ik mocht de auto lenen van 'onze' Zweedse buren (ontzettend lieve mensen trouwens) en omdat ze mij niet konden komen ophalen doordat ze ergens anders naartoe moesten, hadden ze de auto op de kortparkeerplaats van het vliegveld gezet en de sleutel bij de informatiebalie afgegeven. Dat kan daar nog. En dat vind ik zo heerlijk.

Verder was ik heel zenuwachtig vanwege alle gedoe rondom het huis.
Ik was er eind augustus 2 keer geweest en wist eigenlijk helemaal niet meer zo goed hoe het eruit zag. Dus ik was hartstikke bang dat ik een verkeerde keuze gemaakt zou hebben.
Op woensdag had ik al vroeg (voor mijn doen dan) afgesproken met de huidige bewoners. Het was ongeveer een uurtje rijden en dat is in Zweden niet veel.
Ik werd ontzettend hartelijk ontvangen. Ook die mensen zijn vreselijk aardig.
We hebben samen het hele huis nog eens goed bekeken en ik mocht zelfs bij ze blijven eten.
Ook laten ze allerlei spullen voor mij achter, zodat ik op 1 november zo in het huis kan trekken zonder alvast meubels en zo te hoeven hebben verhuizen of kopen. Dat is toch ontzettend lief?

Gelukkig viel het huis niet tegen. :-)
Dus behalve dat het heel onwezenlijk voelde/voelt dat ik straks een leuk huis in Zweden heb, was/ben ik er ook heel blij mee.
Ik vind het heel spannend.
En er vliegt van alles door mijn hoofd over hoe ik het huis zal gaan gebruiken, veranderen en inrichten. Plannen genoeg in elk geval.
En emoties die alle kanten op vliegen.

De week in 'ons' huis veroorzaakte ook minder fijne emoties.....
Het was daar vooral een week van 'afscheid nemen'. Donderdagnacht sliep ik er voor de laatste keer.
En vrijdag dronk ik er mijn laatste kopje koffie op de veranda (heerlijk in het zonnetje, wie had dat gedacht?) en draaide ik voor de een na laatste keer de deuren achter mij op slot.
In november zal ik er nog 1 keer terugkomen om mijn laatste spullen daar weg te halen en mee te nemen naar mijn Zweedse huis.
En straks is het niet meer ons Zweedse huis, maar zijn Zweedse huis. En daar word ik dan weer niet blij van......

Misschien is dit stukje eigenlijk te persoonlijk om zomaar op internet te zetten. Dus misschien had ik het niet moeten doen. Maar ik wilde het gewoon even kwijt. En ik denk dat ik er niemand kwaad mee doe, dus vooruit maar.

Na 1 november ga ik jullie vast nog meer vertellen over het huis en over Zweden en over hoe het is om daar te zijn. En nog (veel?) meer foto's laten zien.
Als je het leuk vindt, kun je meelezen. En zo niet, dan laat je mijn blog lekker aan je voorbij gaan. ;-)

Speciaal voor Manon (en iedereen die mijn Afrikanen-avontuur meebeleefd heeft) heb ik nog 1 foto van mijn Zweedse huis......


P.S. Iedereen heel erg bedankt voor de lieve en bemoedigende reacties op mijn stukje van gisteren.

15 opmerkingen:

* Marinda * zei

Ik heb eerst je stukje van gisteren gelezen en toen het stukje van vandaag. Dus ik reageer onder je laatste berichtje.

Jeetje, wat een emoties vliegen er "even" over het scherm heen. Ik ken je helemaal niet persoonlijk, maar ik zit met tranen in mijn ogen...

Je Zweedse huisje ziet er echt geweldig uit! Ik ben zelfs een beetje jaloers ;)
Wij zijn wel al een paar keer in Denemarken geweest. Ooit nog van plan ook eens naar Zweden (en verder?) af te reizen. Maar de kosten voor het levensonderhoud (al is het maar een vakantie) zijn er helaas best wel aan de prijs :(
Maar goed, wie weet ooit... we blijven dromen :)

Ik hoop dat jouw dromen in ieder geval uit mogen komen en dat je een mooie toekomst tegemoet mag gaan zowel in Zweden als ook nog in je huisje hier in Nederland.

Het beste toegewenst!!!

CarlaK.be zei

Het is helemaal oke om emoties op het net te tonen hoor ! We zijn toch allemaal gewoon maar mensen. Je Zweedse huis ziet er héél tof uit, warm en uitnodigend. Ik kijk alvast uit naar meer foto's en verhalen ...
Liefs!!!

Anoniem zei

maar goed dat je emotie's hebt hoor en ik vind het knap dat je erover schrijft..............er zullen allemaal nieuwe dingen op je pad gaan komen............vast hele mooie

wat een prachtige eland trouwens

lieve groet jenneke
http://creaties-jenneke.blogspot.nl

Mama Maai zei

Meid, ik lees nu pas je stukje van gistere, wat een vervelende tijd voor je. Veel sterkte daarmee. Fijn dat je je nu kan richten op hele andere dingen, zweden lijkt me geweldig! Mooi huis en fijne fotos weer. Dikke knuffel, liefs!

Zaanse Zolder zei

Het lijkt me niet vreemd dat je die gevoelens hebt. Je moet iets loslaten wat heel lang van jullie samen was. Ik vind je heel stoer, dat jij dit avontuur aan gaat. Jouw huis wordt vast helemaal van jou en jou alleen, je kunt het inrichten zoals jij dat wilt en dat gaat vast helemaal mooi worden.

vrouw Hommel zei

Logisch hoor dat er verschillende emoties door elkaar heen lopen. Het is ook niet niks wat je allemaal onderneemt. Maar om verder te kunnen moeten er ook dingen afgesloten worden. Ik maak een diepe buiging voor je.

Moos zei

Je bevindt je nu in die beruchte achtbaan van emoties meis. En dat is logisch. Treuren om dat wat ooit was en hoopvol en vol goede moed op naar een nieuwe mooie toekomst. Het lijkt me allemaal enorm spannend en ook best ingrijpend. Maar jij komt er wel! En wij genieten van jouw Zweden en zijn er ook voor juist dat steuntje in je rug. Dusssss blijven bloggen hoor!

Liefs Moos

Maddy zei

Je hebt deze week letterlijk deuren achter je gesloten, maar tegelijkertijd weer nieuwe geopent...heel begrijpelijk dat er van alles met je gebeurt en de emoties door je heen stuiteren...zou eerder gek zijn als dat niet zo was:-), ik vind het mooi hoe je het beschrijft en van je af schrijft...heel goed juist!! Je hebt een prachtig huis gekocht en ik hoop dat je daar een heel gelukkig en mooi leven voor jezelf kan gaan opbouwen!! Het komt wel goed met jou! Lfs..Maddy

Anoniem zei

Heel veel sterkte Ria met wat je achterlaat en wat je weer opbouwt!
Je nieuwe huis ziet er goed uit.

Lieve groet,
Gerry

Miss Creatuurtje zei

Mixed emotions en heel normaal in deze situatie. Ik ben blij dat je het van je af kan schrijven. Je bent goed bezig hoor!

Willy zei

Hej Ria, ik heb je beide berichten gelezen. Wat gebeurt er op dit moment veel in je leven, zoveel veranderingen en elkaar snel opvolgend. Geen wonder dat daar emoties aan te pas komen, het is nogal wat. Je nieuwe huis is prachtig, ziet er heel vertrouwd uit, want het is idd een echt Pippihuis en voor mij ben jij nu even grote Pippi.
Veel succes met alles, dikke kram

jumare zei

Ik vind het zeer bijzonder om te lezen, maar weet alleen niet wat er op te zeggen. Maar ik lees het dus wel. Sterkte met alles en succes met de toekomst.

Vlinderknoopje zei

Ik bewonder je, ben zeker dat je de goede keuze gemaakt hebt... alles komt wel goed!
Veel succes met het herinrichten van je nieuwe thuis!
Dikke kus,
Marina

Poesie Oh Hi! zei

Het is helemaal niet erg of raar dat je die emoties hebt en deelt hier op je blog. Gedeelde smart is halve smart toch? En ik denk dat het gewoon ook even lekker oplucht voor je en daar gaat het om! En inderdaad, als andere mensen dat liever niet lezen, het is geen verplichting :-) In ieder geval vind ik het huis helemaal tof. En ik weet heel erg zeker dat je er al vlug echt JOUW huis van maken kunt!

miekemoeche zei

uiteraard brengt dit alles heel veel emoties mee...Hopelijk vind je binnenkort de nodige rust in je nieuwe "thuis" om wat te bekomen! vanuit blogland kan je waarschijnlijk wel wat positieve energie putten als het even wat minder gaat!
liefs
Hilde

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...