dinsdag 23 oktober 2012

Herfst in Flevoland

Voordat ik begin met mijn stukje voor vandaag, wil ik eerst iedereen bedanken die gereageerd heeft op mijn vorige berichtjes over mijn 'verhuizing' naar Zweden. Het is echt hartverwarmend om zoveel lieve berichtjes te krijgen. Geweldig! Ik ben er heel blij mee en het helpt mij om mijn plan door te zetten.
Ik kreeg zelfs al een mailtje van iemand die zelf kortgeleden naar Tingsryd verhuisd is en die stiekempjes mijn blog volgde. Dus de eerste contacten daar zijn inmiddels ook gelegd. Superleuk.
Maar nu over naar mijn verslagje van een prachtige herfstdag in Flevoland.

Gisteren was het een prachtige dag om naar buiten te gaan en daar eens goed om je heen te kijken. En ook al heb ik het heel druk met het regelen van allerlei zaken, ik nam toch mijn fototoestel mee en maakte wat tijd voor heerlijke herfstplaatjes. Gewoon, van dingen die ik tegenkwam langs mijn route van Lelystad naar Almere.
Misschien kan ik jullie een beetje mee laten genieten.

Het begon al toen ik de deur van mijn huisje uitstapte: een aantal bedauwde spinnenwebben in de buxushaag.


Langs het pad naar de parkeerplaats stonden overal mooie paddenstoelen. Hier een voorbeeldje:


Ik heb nog veel meer foto's van paddenstoelen gemaakt, maar die zet ik maar niet hier neer. Daar hebben jullie net vorige week een flinke portie van gehad. ;-)

Langs de Vogelweg in Lelystad staat dit houten hokje altijd. En steeds worden daar andere produkten van het land te koop aangeboden.

Op dit moment zijn het vooral pompoenen. Zowel voor de sier als om op te eten.

Volgens mij niet duur, want deze grote zijn wel ongeveer een halve meter in doorsnede en kosten toch maar 5 euro per stuk. Als ik meer tijd had, zou ik er wel eentje proberen. Ik heb eigenlijk nog nooit iets met pompoen gedaan. Nou ja, volgend jaar misschien dan maar.

Een stukje verderop is de Knarweg. Daarlangs ligt het Knarbos van het Flevolandschap. En dat ziet er van buitenaf zo uit:

Ik vind de foto een beetje flets. In het echt zag het er veel sprankelender uit. Maar eens aan een fotoprof vragen hoe ik dat beter op de foto kan krijgen.

Flevoland staat ook bekend om de windmolens. Daar staat het hier bijna vol mee.
Gisteren was het zo windstil dat ze niet draaiden. Dat komt maar weinig voor.


Langs de hele Vogelweg liggen aan beide kanten akkers waarop in de loop van het jaar van alles en nog wat verbouwd wordt. Van tulpen tot suikerbieten.
Op dit moment is het volop oogsttijd, dus de tractoren rijden af en aan.

Ook over de weg. Dat is weleens minder fijn als je daar zelf ook rijdt met je autootje. ;-)

Waar ik heel erg van houd en tijdenlang ademloos naar kan kijken, vooral als de zon erop schijnt, zijn pas omgeploegde klei-akkers. Dat vind ik zo mooi....

Vanaf hetzelfde plekje een kwartslag naar links, zag ik dit:

En nog een stukje verderop langs de Vogelweg is dit te zien:

Met klaprozen ingezaaide randen langs een akker.
Daarvan nog een paar foto's en dan stop ik er maar weer eens mee.

Ik had er nog wel uren kunnen blijven en steeds maar meer foto's maken. Maar helaas, plicht roept. Zaken moeten gedaan en geregeld worden. Dusss.... ook nu weer aan de slag.

En vanavond ga ik de winnaar van de lap stof van de Wekelijkse Weggeef Woensdag uitkiezen. Dus haast je als je nog mee wilt doen op de valreep!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe mooi blogland kan zijn. Heb je al een adresje om thee te drinken.
het is bijna een soort afscheidsreisje wat je hier beschrijft Ria. Nog een keer een laatste blik, laatste foto's, laatste herinneringen. Hoewel je ongetwijfeld nog wel weer terugkomt.
Succes!

Lieve groet,
Gerry

de Bakmadam! zei

Schitterend mooie foto's, blij dat we mogen mee genieten!

Van Agnes. zei

Wat een mooie herfstfoto's. Die zijn er ook vast in Zweden. Ik wens je veel plezier en geluk in dat mooie land.

Groet, Agnes.

Moos zei

Wat leuk dat je je eerste contact voor daar al hebt!!!!!!!! Zo zie je maar hihihi dat bloggen reikt tot ver over de grenzen :-)

Mooie foto's weer meis!!!!!!!

Poesie Oh Hi! zei

Echt prachtige foto's! En hoe bijzonder is het dat je nu al iemand 'daar' gevonden hebt en misschien wel 'een bakkie' mee kunt gaan doen!

jumare zei

mooie plaatjes

Miss Creatuurtje zei

Wat mooi die klaprozen! En dat spinnenweb lijkt wel fijn kantwerk. Wat fijn hé, zo genieten van de mooie natuur rondom ons. Weer wat vitamientjes bij om weer verder te regelen :-)

Mama Maai zei

Mooi. Ik ken het daar wel. Die klaprozen zij prachtig

Anoniem zei

wat een prachtige foto;s heb je weer neergezet, en wat leuk dat je er al iemand contact met je heeft gelegd....gaat helemaal goed komen daar

lieve groet jenneke

Mimi zei

dat houten hokske s super!!!
liefs, mimi xxx

Katja (@Yane) zei

Prachtige foto's!

Vlinderknoopje zei

Wel mooie foto's hoor... klaprozen zijn prachtig en pompoenen kan je inderdaad lekker soep mee maken!

Stofje ga ik niet mee doen omdat ik niet zo direct weet wat er mee maken... laat ik het liever voor mensen die al een idee hebben!
Ik begin ook nog maar pas hé:)

Het gaat allemaal wel goed komen... je zal nog veel mensen leren kennen... zal je goed doen!

Dikke knuffel,
Marina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...