zondag 26 februari 2012

Weer eens iets genaaid

Eigenlijk was ik dit blog begonnen, omdat ik best aardig vaak achter de naaimachine zat en ik de dingen die ik daarmee maakte hier wilde laten zien.
Dat ging heel even goed. Maar toen sloeg het haakvirus genadeloos toe.
Dus sindsdien staat er meer op mijn blog over haken dan over naaien. En nu vond ik het tijd worden om daar eens iets aan te doen.

Ik zag op een blog (weet helaas niet meer van wie, sorry) dat iemand van restjes stof gewichtjes had gemaakt om op patronen te leggen, zodat ze niet verschuiven. En dat leek mij nou ook heel erg handig.
En omdat ik een rond schaaltje op het oog had om de gewichtjes in te bewaren, wilde ik ze rond maken in plaats van vierkant.
Het begin is dan simpel.
Ik zocht 12 verschillende lapjes die ik 2 aan 2 bij elkaar vond passen en knipte daar cirkels uit van 12 cm doorsnede.


Net als bij mijn dekentje ook hier veel herinneringen. Er zitten een paar echte jaren 70 stofjes bij, waar ik in die tijd nog kleren voor mezelf van heb gemaakt.

Daarna kwam een door mij nogal onderschat deel van het maken van de zakjes, namelijk het in elkaar naaien. Ik had bedacht dat het leuk zou zijn om dat gewoon aan de buitenkant te doen en dan met de lockmachine, aangezien daar toevallig nog rood garen op zit. (garen verwisselen op de lockmachine is niet echt mijn hobby)
Maar rond naaien met een lockmachine was toch moeilijker dan ik dacht.
Het zakje met aan de ene kant de rode hartjesstof en aan de andere kant mijn lievelings retrostofje met vogeltjes is dan ook behoorlijk mislukt. Ik ga nog een poging doen om het met de gewone naaimachine in orde te krijgen. Maar als dat lukt, wordt het sowieso een kleiner zakje dan de andere. ;-)Daarna kwam het afwegen van de rijst


(waar nu ook een paar korrels van tussen mijn toetsenbord zitten, niet handig gedaan)
en daarna het vullen van de zakjes met hulp van een trechtertje.
Tenslotte nog even dichtnaaien met de lockmachine en toen was dit het resultaat:
En dan nu maar snel weer eens tijd vrij maken voor een nieuw naaiproject. Ik wil al zo lang een Boleo maken, maar het haakwerk (en andere nuttige en minder nuttige dingen) staat dat steeds in de weg.

P.S. Ik zit maar steeds te dubben of ik rond 14 april naar (de omgeving van) Gent (in België dus) zal afreizen om naar het Van Katoen event te gaan. Wie van jullie weet al zeker dat ze daarheen gaat? Ik zou het heel leuk vinden om eens wat collega-bloggers in real life te zien.

P.S. 2: Zijn er hier nog mensen die mijn give-away gemist hebben? Je kunt nog meedoen tot 5 maart!

13 opmerkingen:

Nienke zei

Leuk gedaan !
Ik weet nog niet of ik naar de vanKatoenDag kan, ik hoop het !

Anoniem zei

Naaigewichtjes staan ook nog op mijn lijstje, ik ben aan het denken om mooie stenen op reis te verzamelen en die te gebruiken :). Over Van Katoen, als je kan gaan zou ik het zeker doen! Volgens mij wordt dat een super dag! Ik ben zelf op cursus voor mij werk (ik kom rond 15u in de namiddag thuis, dan is het bijna gedaan). Ik vind het heel erg spijtig dat ik niet kan gaan

Jeanneke zei

Leuk idee!
Enne... nog maar drie en je zit op de honderd!

Groetjes,

Jeanneke.

wannesraps zei

Ik heb heel veel zin om naar Van Katoen te gaan maar weet het nog niet zeker of het hier gaat lukken!!!
Leuke gewichtjes!!!!
Maren

Anoniem zei

Leuke gewichtjes.
En die Boleotassen zijn heel leuk. Ik ben benieuwd.

Lieve groet,
Gerry

Mimi zei

aah ja, dan mag (of kom;-) k nog s buiten, zeker & vast ga k ;-) k twijfel nog om de rest van mijn gezin mee te sleuren ;-) t gaat toch goed precies: in t rond "overlocken" ;-) liefs, mimi xxx

Aankleedpopje zei

Jouw bloemetje doet mij altijd aan het stofje van het bovenste gewichtje denken. Ik hou heel veel van dat stofje uit de jaren 70!

Aankleedpopje zei

Nu zelfs nog maar 2! En dat zonder dat je volger hoeft te worden voor mijn give-away. Leuk leuk leuk!

Aankleedpopje zei

Dankjewel voor het compliment.

Aankleedpopje zei

Dankjewel voor het compliment.

Aankleedpopje zei

In het rond overlocken is niet zo moeilijk, maar wel als je nog een stuk moet open laten. Dan moet je een keer stoppen en er dan nog een keer langs. Dat vond ik niet meevallen.
Mocht ik ook naar Van Katoen gaan, dan hoop ik jou ook tegen te komen. Lijkt me zo leuk om al die 'echte mensen' te zien.

Mama Maai zei

Op deze manier kan je ook leuke pittenzakjes maken....

MamaMixx zei

Leuk Ria,

Ik doe het meestal met potten bruine bonen of appelmoes haha, dit is wel leuker om te zien, goed idee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...