vrijdag 9 december 2011

Nieuwe projecten

Uhm, uhm, eergisteren liet ik zien wat ik allemaal voor spulletjes uit een grote mand had getoverd. En daaruit had ik misschien de conclusie moeten trekken dat ik voor de komende jaren nog materiaal genoeg in huis heb om van alles en nog wat van te maken......
Maar ja, had ik moeten......... ahum.

Gisteren was ik bij de Action en daar zag ik zulke grappige 'wol' liggen. Die moest ik gewoon meenemen om te proberen.
En 's avonds ben ik gelijk begonnen met het experiment 'sjaal'.
Op de bol staat dat het voor pennen 3,5-4 is. Dus daar begon ik mee. Maar dat ging voor geen meter. Daarom probeerde ik dikkere pennen, nr. 8. En dat bevalt me beter.
En het gaat supersnel. 7 steken en alleen maar recht breien. Dat schiet wel op. Elke naald is meer dan een cm de hoogte in.
Het breit niet echt makkelijk. En het meeste werk is het steeds omkeren van het breiwerk. Maar dat doet er niet toe.

Zo ver ben ik nu al:


Hopelijk zal mijn dochter met deze sjaal wel blij gaan zijn.
Nog wel grappig om te vermelden misschien: ik wist niet meer hoe ik moest opzetten. Zo lang was het geleden dat ik iets had gebreid. (misschien wel dat truitje uit de mand, wie zal het zeggen) Dus ik moest eerst een You Tube filmpje opzoeken. Toen wist ik het gelukkig snel weer. ;-)

Eergisteren had ik trouwens ook nog iets gemaakt:


Omdat ik helaas niet die prachtige give-away van By MiekK en Vicarno's mamma gewonnen had, heb ik zelf maar een haaknaaldenmapje gemaakt.

Volgens deze tutorial (ongeveer dan, ik heb sommige dingetjes ietsje anders gedaan).
De stofjes zijn nog helemaal nieuw uit de jaren 70. Daar heb ik destijds leuke dingen van gemaakt en zoals een goed hamster betaamt, heb ik alle restjes nog bewaard.
Dus nu een haaknaaldenrolletje met mooie herinneringen.

Omdat ik het bovenkantje over de naalden heen omsla, zodat ze er niet uit kunnen vallen, had ik het lintje eigenlijk wat meer naar beneden toe moeten inzetten. Maar gelukkig is het lang, zodat ik het nu om het rolletje heen kan wikkelen.
Ik ben er weer blij mee.

Waar ik ook blij mee ben, is met alle reacties op mijn vorige blogje. Ik ben gelukkig niet de enige met zoveel hamsterwoede en UFO's. :-)

P.S. Kijken jullie ook nog af en toe in de adventkalender? Hij is echt leuk hoor!

1 opmerking:

Marjo zei

Prachtige sjaal wordt het ....ik heb ook altijd UFO's maar ook WIP's hihihih

Liefs
Marjo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...