woensdag 7 december 2011

O, kom er eens kijken.....

...wat ik nu toch vind.....
In een mand die al jaaaaaaarenlang ergens in een vergeten hoekje stond, vond ik een ware schatkamer aan spulletjes die ik dus allemaal al eveneens jaaaaaaaaaarenlang heb. En ik wist echt niet meer wat er in die mand zat. Tot gisteren, toen ik besloot om hem eens beter van binnen te bekijken.
Dit kwam er allemaal uit:Helemaal vooraan: een truitje uit de Ouders van nu, maart 1989, de maand waarin onze zoon werd geboren. Ik had toen al het idee dat ik het truitje niet zo snel af zou hebben, want ik ben begonnen met maat 80. Maar dat het zo lang onafgemaakt zou blijven liggen, had ik waarschijnlijk niet gedacht. ;-)


Het zwart-geel-witte lapje is een proeflapje van een truitje dat ik wel ooit heb afgemaakt.
De breitas met schaapjes vind ik eigenlijk nog steeds leuk.Hier zie je nog een nooit afgemaakt breiwerk. Dat is nog ouder, volgens mij. Het is een katoenen trui met ajour en reliëf. Ik ben tot ongeveer de helft van het voorpand gekomen. De katoen is ondertussen op verschillende plaatsen verkleurd. Zou dat ooit nog goed kunnen komen?
Bovendien: ik moet nog veel meer van die bollen katoen hebben, want in het tasje bij het breiwerk zit maar 1 bol. Rara, waar zou dat zijn???? Maar eens een kijkje op zolder gaan nemen...... wie weet wat ik daar nog ga vinden.
Verder op deze foto nog een zak met nieuwe haak/breikatoen en 10 bolletjes fantasiegaren van de Hema. Ooit enthousiast gekocht toen ze van 4 GULDEN 95 waren afgeprijsd naar 2 GULDEN per bolletje. Ze zien er nog mooi uit. Dus eens bedenken wat ik er nu van kan maken.

En wat staat er op deze foto?


Heel veel verschillende soorten wol en katoen, 2 punnikpoppetjes, waarvan eentje met een grote sliert erin. Ik denk dat die bij onze kinderen of op zijn minst onze dochter in gebruik zijn geweest.
En daarnaast ligt iets wat waarschijnlijk het begin is van een pop of een knuffel. Geen bijbehorend patroon of de bol katoen waarvan het gemaakt is. Dussss ??????

Zo zie je maar: eens een hamster, altijd een hamster.

Gelukkig staat er vandaag weer een nieuw lesje online bij de Cursus Haakles voor Beginners.
Wie weet haal ik daar wel weer wat inspiratie om wat bolletjes garen weg te werken.
Nu de tijd nog.... ;-)

6 opmerkingen:

Kaatje1010 zei

oh mijn god... wat een vondst!!!! Ongelofelijk dat dat daar zo lang op je heeft liggen wachten!!! wel leuk om te zien welke projectjes je 20 jaar geleden had...
Dat blauwe garen is heel mooi, goh, en dat voor 2 gulden, sèg :-))

Rapgy zei

te gek wat een mens allemaal bewaart !!!
ik ben benieuwd naar je "nieuwe" creatie met je "oude" spulletjes

Pluisje zei

Wat een mooie buit heb je gevonden !!!! Heb laatst ook nog een zakje gevonden met allemaal restjes. En ik maar denken dat al mijn restjes opgewerkt waren.

Leentje zei

Ik moet hier ergens op zolder ook nog zo'n schat hebben liggen... leuke vondst!

Linda zei

Laat ik nou kort geleden op zolder precies zo'n zelfde vondst doen, Hema katoen en half afgemaakte truitjes,punnikpopje van zoonlief,heerlijk is dat hè!!

shibbie zei

Wat een leuke verrassing! Daar kun je nog een hoop leuks mee :-) Maar voor mij ook wel weer een wijze les: snel afmaken al die halfafgemaakte kledingstukken voor Peuter en Dreumes, want voor je het weet vind ik ook zo'n schat als ze al lang en breed volwassen zijn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...