maandag 31 december 2012

Oudjaarsdag: terugblikken en vooruit kijken

En toen was het alweer 31 december, Oudjaarsdag, de laatste dag van 2012.
En wat ben ik daar blij om!

Deze tijd van het jaar en met name deze dag is de tijd van terugkijken op het afgelopen jaar. 
Dus 2012 speelt ook bij mij door het hoofd. 
Het begon zo goed. 

We vierden Oudjaarsavond bij onze zoon en zijn vriendin in Zuid-Limburg. Het was gezellig en ik had het gevoel dat 2012 een goed jaar zou worden na een aantal jaren met veel moeilijkheden en gedoe.
Nadat we om 12 uur elkaar geluk gewenst hadden met champagne gingen we naar buiten en lieten een Chinese wensballon op. En ik wenste allemaal mooie dingen. Of eigenlijk maar eentje: dat het nieuwe jaar een goed jaar zou worden voor ons allemaal.


De ballon wilde al niet zo goed vliegen en volgens mij is ie heel snel ergens neergestort, want veel goeds heeft 2012 ons allemaal niet gebracht.
Zowel mijn man en ik zijn uit elkaar als ook onze zoon en zijn vriendin. Zelfs de relatie van onze dochter is voorbij. 
Nee, 2012 is voor mij een jaar om heel snel achter me te laten en zoveel mogelijk te vergeten.

Noodgedwongen heb ik allerlei keuzes moeten maken in mijn leven en stappen moeten zetten die ik anders misschien nooit gezet zou hebben. En nu maar hopen dat het de juiste keuzes en stappen in de goede richting zijn.

Ik hoop dat ik aan het eind van 2013 zal kunnen zeggen dat uiteindelijk toch iets goeds is voortgekomen uit alles wat in 2012 is gebeurd.

Vooruitblikken naar 2013 doe ik maar niet. Want van het ene moment op het andere kan alles anders worden dan je dacht. Dus ik denk niks meer, ik verwacht niks meer. Ik hoop er alleen maar het beste van.
En het is natuurlijk mijn plan om er zelf ook het beste van te maken. Want dat moet je echt zelf doen, iemand anders kan je er hooguit bij helpen.

Ik wens voor mezelf dat 2013 een jaar wordt met (veel) lieve mensen om mij heen, zonder gezondheidsproblemen, zonder al te veel financieel gedoe, met rust in mijn hoofd en met tijd voor leuke dingen.


En uiteraard wens ik hetzelfde voor jullie allemaal! 
Ik ben zo blij met jullie. Het is onvoorstelbaar dat virtuele mensen, die ik grotendeels helemaal niet ken, zo'n positieve rol in mijn leven hebben gespeeld het afgelopen jaar. En hopelijk blijft dat zo, alleen in betere omstandigheden. Dank jullie wel! En tot blogs of wie weet wel ziens.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

lieve ria...laat het heel snel 2013 worden en dan hoop ik dat we aan het einde van het jaar een heleboel positieve dingen te melden hebben

gezondheid staat bovenaan mijn lijst, maar ook natuurlijk het financiele plaatje....we hoeven geen van allen om te komen in het geld, maar gewoon normaal rondkomen is toch niet teveel gevraagd, wel blijkbaar wel al ik naar sommige mensen kijk..........miljoenen nee wat zeg ik tonnen gaan er weg naar andere landen, en heeeej als ze het nodig hebben ik weet het wel....maar laten ze eerst eens hier nederland gaan kijken HOEVEEL mensen in de shit zitten, mijn maag draait er van om en dan kijk ik nog heel dicht bij me in de buurt........maar ik dwaal af.... wens je al het goede toe in 2013
en ik ben blij dat we bij elkaar op het blog nu zitten
lieve groet jenneke

maarnietvangrijs zei

Nog maar een paar uur en dan kun je lekker aan het nieuwe jaar beginnen.... Veel geluk gewenst in 2013!!

Zaanse Zolder zei

Niet achteruit kijken maar vooruit ! 2013 zal een mooi jaar worden voor je ! x Syl

de Bakmadam! zei

Ik duim voor je mee dt je binnen x aantal tijd kan zeggen: dat gedoe van 2012 heeft uiteindelijk toch veel goeds teweeg gebracht!

Heel veel liefs en alle goeds voor 2013!! tot dan!

Jeanneke zei

Ik ben ervan overtuigd, vertrouw erop, dat jouw moeite, verdriet, zware keuzes en dito stappen van 2012 hun goede effect zullen sorteren in 2013!!
Het is beter vertrouwen te hebben dan verwachtingen, is mijn ervaring.
Liefs en alle geluk gewenst, Ria!
Tot gauw ziens, hoe of waar dan ook!
Jou te leren kennen, was één van de leuke, goede dingen, die ik in 2012 heb mogen beleven en ik wil je bedanken voor je vriendschap en vertrouwen.

Jeanneke.

Katja (@Yane) zei

Ik wens je/jullie een nieuw jaar volkomen naar je/jullie zin!

Mars zei

Ik wens jou wat jezelf al wenst :) En een goede jaarwisseling natuurlijk!

lien zei

Hallo Ria,
Zo te lezen was 2012 inderdaad een moeilijk jaar voor je. Ik hoop van harte dat het nieuwe jaar alleen maar moois voor je in petto heeft!
Wat leuk dat je zoon in Zuid-Limburg woont, ik woon er ook. En toevallig zag ik een wensballon voorbij komen, zou dat die van jullie zijn geweest :-)
Een fijn uiteinde en alle goeds! Liefs Carolien

Moos zei

Lieve Ria!

Ik hoop en wens dat 2013 JOUW jaar gaat worden meis!!!!
Als ik kon toveren dan zou dat zeker voor elkaar komen hoor!!!!!
Toch maar eens mijn toverboek pakken .... ;-)

Heel veel liefde, geluk en gezondheid meis hier en in het fantastische Zweden!!!!!

Liefs Moos

Stins zei

Ik wens jou een heel erg fijn vers nieuw jaar met nieuwe kansen en veel liefde! Groetjes van Mirjam.

miekemoeche zei

Positief denken en vooruit kijken, dan brengt 2013 je vast héél veel moois! Ik wens het je in elk geval van harte!

Hilde

de Libbrechts zei

2013 is een heel nieuw jaar en er zal gegarandeerd veel goeds je kant op komen!!! Zeker weten!!!!

Miss Creatuurtje zei

The only way is up meid! Om het op z'n Obama's te zeggen: Yes you can! Je bent al aardig mooi op weg xx dus hierbij ook mijn aller allerbeste wensen voor 2013!

Anoniem zei

alle goeds voor 2013... zal zeker een goed jaar worden voor zo een flinke dame !!!
Dikke x

wannesraps zei

Hoi Ria,
Ik wens je echt het allerbeste en aan beetje meer voor 2013!!!

Ik wil je bedanken voor je kaartje en moet bekennen dat het mijne nog nipt in het oude jaar de brievenbus gevonden heeft. Het kaartje voor jou lag hier al even klaar,... nu is het onderweg naar u!!
Groetjes en warme knuffel!
Maren

Susan Sondeyker zei

Lieve Ria, ik volg je pas kort en had natuurlijk ook begrepen dat je uit elkaar was gegaan, maar dus ook je zoon en dochter hihi, ja sorry hoor voor mijn hihi...
Maar vertrouw er maar op dat het goed komt, ik ben in 1996 gescheiden van mijn destijdse man en heb er geen enkel moment spijt van gehad, mijn moeder is een aantal jaren later van mijn vader gescheiden, ik denk ook niet dat zij er slechter op is geworden (wel beide onze eigen keuze geweest, de mannen wilden niet, maar soms moet je voor jezelf kiezen). Ik zou het zo weer doen hoor, niet dat ik daar nu aan denk...maar ik zal altijd voor mezelf kiezen, voor mijn eigen geluk.
Ik ben in mijn leven al veel alleen geweest en ben blij met mijn eigen gezelschap, natuurlijk wens ik veel lieve mensen om je heen, maar ik wens je ook toe dat je goed kunt genieten van je eigen gezelschap, dat je jezelf complimentjes geeft, dat je jezelf een knuffel geeft, dat je goed voor jezelf zorgt, want dat is het belangrijkste van alles! Wie moet het anders doen?!
Leuk om te lezen dat je zoon in Zuid-Limburg woont (als hij er nog woont), ik woon niet zo heel ver weg van Lien, maar dat had je al aan mijn adres kunnen zien dat ik van Limburg ben.
Alleh girl volg je gevoel, luister naar je hart en dan komt alles goed schatje!
Warme groetjes en knuffels van Susan

Kaatje1010 zei

2013 wordt een prachtjaar, je zult zien! Geniet ervan!
Groetjes

Moon zei

Voor jou ook alle goeds voor 2013! We zien wel wat het jaar ons brengt. Lieve groet, Simone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...