zondag 16 december 2012

Blogland

Ruim een jaar geleden begon ik met mijn blog, nadat ik eerst al een tijdje voornamelijk Belgische blogs aan het lezen en vooral bekijken was.
Wat een leuke zelfgemaakte dingen kwamen daar voorbij. Wat een inspiratie. En wat kunnen sommigen ontzettend goed schrijven!
Ik genoot er heel erg van, ook al las ik in die tijd af en toe een paar blogjes.
Achteraf gezien alleen de toen al zeer bekende blogs met veel volgers, zoals bijvoorbeeld Mme Zsazsa, Elisanna, Eloleo, Oon, Leven met Liv en ga zo maar door. Eigenlijk de blogs die iedereen waarschijnlijk wel kent.

Ik kreeg niet alleen inspiratie om zelf dingen te gaan maken, maar na een tijdje ook om daar zelf blogjes over te gaan schrijven.
Dus zo gedacht, zo gedaan. Mijn eigen blog werd geboren.
In eerste instantie met het idee om mijn eigen maaksels te laten zien en voor mezelf te bewaren.
Dit was mijn eerste blogje over iets zelfgemaakts:

En daarna werd ik langzaam maar zeker steeds verder Blogland ingezogen......

Ik ging steeds meer schrijven, ook over hele andere dingen dan zelfgemaakte.
En..... ik ging steeds meer blogs van anderen lezen en volgen.
En daar ontstaat nu een beetje een 'probleem' waarvan ik me afvraag of anderen daar ook 'last' van hebben.

Ik volg intussen zooooooveeeeeeel blogs, die ik allemaal ontzettend leuk vind om te lezen, dat ik er eigenlijk niet meer aan toe kom om ze allemaal regelmatig te lezen. :-(


Het liefst zou ik alle blogs die ik leuk vind elke dag lezen en dan ook nog even een reactie achterlaten. Maar dat blijkt gewoon niet te doen te zijn.
Dus regelmatig kom ik er nu achter dat ik zomaar minstens een week niet op een blog geweest kan zijn. En dat vind ik dan zo jammer.
Vooral als het een blog is van iemand die wel regelmatig een reactie bij mij achterlaat. Dan voel ik me zelfs bijna schuldig.
Hoe houden jullie dat allemaal bij???

Verder heb ik gemerkt dat ik inmiddels eigenlijk niet meer langsga bij de blogs van het begin.
Ik heb veel meer met gezellige, persoonlijke en afwisselende blogs. En daar zitten intussen ook heel wat Nederlandse tussen. Plus nog steeds een flink aantal Belgische.
Ik hou van blogs waar zelfgemaakte creaties afgewisseld worden met persoonlijke verhalen. Blogs die op mij spontaan en eerlijk overkomen. En dat blijken er heel veel te zijn.

Er komt nu nog veel meer in mijn hoofd op om over Blogland te schrijven, maar dat doe ik wel een andere keer. Anders wordt het hier veel te lang. En zit ik over een uur nog in mijn nachthemd..... ahum. Nu even tijd voor een douche dus. Later verder.

Fijne zondag allemaal!

26 opmerkingen:

Willy zei

Vooral niet schuldig voelen, het is geen verplichting. Lezen wat je leuk vindt. Bij iedereen reageren kan nooit als je er zoveel volgt. Ik verwijder ook wel blogs die ik niet meer lees en er komen ook weer nieuwe bij. Niet te veel over nadenken, dat kost alleen maar kostbare tijd.
Fijne zondag, lieve groet

Moos zei

Niks mis mee om lekker in je nachthemd te zitten hoor hihihihi
(Moos is ook nog niet naar verwantwoordelijke maatstaven gekleed hahahahahahaha)

Ik kan ook niet alles bij houden meis. Ik vind de reacties die ik krijg echt geweldig en doe mijn best om op mijn beurt ook te reageren. Maar soms dan gaat dat gewoon niet door alle andere dingen die ook veel tijd opslokken. En ook ik voel me dan wel schuldig maar wat niet is dat is niet ;-)

Gefeliciteerd met ruim 1 jaar bloggen meis! Ik vind het een feesie om bij jou langs te komen en alles te lezen wat jou bezighoudt!!!!

Liefs Moos

Moois van mie zei

ik ken dat, van die vele blogs. Ik lees ze nu via google reader, dan zie je ineens wat er geschreven is en als het me erg aanspreekt open ik het ene lees ik het volledig.
Ik vind zelf dat er bij mij niet zo vele gereageerd word op mijn blog, maar als ik dan zie hoeveel mensen er dagelijks passeren, weet ik dat er toch veel lezers zijn en die zullen wel content zijn want anders zouden ze niet zo massaal terugkomen hé.
Ik reageer zelf ook niet altijd namelijk, ook al geniet ik er enorm van
Zoals van jou blog ;)
Nog een dikke merci voor je bijzonder plezant pakje trouwens !!!X!

CarlaK.be zei

Het is toch gewoon oké om niet alles gelezen te hebben.
En altijd reageren is ook niet nodig, ik denk niet dat iemand daar aanstoot aan zou nemen.
Bij mij zijn er ook periodes dat ik 'lang' afwezig ben in blogland, vooral tijdens de zomer eigenlijk.
Daarna pik ik de draad gewoon weer op.
Na een tijdje ga je ook automatisch bij sommigen al sneller een reactie achterlaten dan bij anderen, dat is de natuurlijke gang der zaken denk ik.
Kortom , een schuldgevoel, da's nergens voor nodig!
Liefs!

Anoniem zei

Je moet je toch helemaal niet schuldig voelen.Ik denk dat iedereen wel met dit "probleempje" zit hoor.Er zijn gewoon te veel leuke blogs.Zullen we een oproep doen zodat iedereen minder leuke dingen maakt en niks interessants meer vertelt ;)

Juliëtte zei

Geeft niets hoor!
Ik probeer in ieder geval altijd alles te lezen.
Tot nu toe lukt dat prima!
Maar ik kan ook niet altijd een berichtje achter laten.

Liefs, Juliëtte

Jeanneke zei

Het motto: "Blogging without obligation" is mij uit het hart gegrepen en het beste dat ik in blogland geleerd heb in de anderhalf jaar dat ik nu een blog heb.
Maak je vooral niet druk!
Lieve groetjes,

Jeanneke.

lien zei

Hoi! Wat leuk dat je meedoet aan mijn give-away, je staat op het lijstje hoor!! En ik ga je volgen, leuk blog heb je! Liefs Carolien

Lies Koster zei

Je hebt een leuke blog. Vooral datZweedse tintje zint me erg. Ik heb een extra-zoon in Zweden wonen, in Linköping. Voor het lezen van de verschillende blogs die ik volg gebruik ik netvibes. Je moet je geloof ik (gratis) inschrijven en dan klik je blogs aan en dan zie je welke blogger iets nieuws geplaatst heeft. Reageren doe ik ook lang niet altijd, behalve als het erg naar mijn smaak is of als ik erg geïnspireerd raak. groetjes, huisvlijtigliesje.blogspot.com

wannesraps zei

Ja dat 'probleem' heb ik ook...maar echt schuldgevoelens heb ik daar nu ook niet over. Ik vind het geen probleem dat mensen niet altijd reageren.
Blogland blijft ook maar een hobby hee of een verlengde van een hobby... Ik kan ook niet altijd achter de naaimachine kruipen wanneer ik dat eigenlijk wel zou willen...
Don't worry!!!!

marmarel zei

Ik ben nog maar net begonnen met bloggen. Maar als ik weer een leuk blog toevoeg denk ik wel: Oh help, hoe lang is mijn lijstje eigenlijk al (volgens mij heb ik die van jou ook net nog weer toegevoegd)? Als ik iets héél leuk vind, reageer ik zeker. Met het ene blog heb ik meer dan met het andere. Sommigen laten bijna altijd een reactie achter en ik probeer er op te letten dat ik dat bij hun blog ook doe. Verder probeer ik ook te letten op blogs die nog niet zoveel volgers hebben en weinig reacties krijgen. Creativiteit delen is zó leuk en dat gun ik iedereen! Verder ben ik net als jij: Ik hou van persoonlijke, afwisselende en gezellige blogs. 'Perfecte' blogs heb ik steeds minder mee.
Jij ook fijne zondag en wie weet eens tot blogs! ;-)

Zaanse Zolder zei

Dat probleem hebben we allemaal hoor. Ik houd trouwens ook niet van perfecte blogs. Ik probeer zoveel mogelijk te reageren maar merk toch dat ik dat het meeste doe op blogs waar ik echt wat mee heb (lees: bij mensen met wie ik echt wat heb).

Zaanse Zolder zei

Oja en ik schoon ook regelmatig mijn bloglijst op, soms heeft een blog maanden geen update.... dan volg ik liever een nieuw blog ;-)

Mama Maai zei

Nou, ik vind wel dat je wat vaker bij me mag langs komen hoor ;-p nee hoor meid, maak je niet zo druk. Ik herken je probleem heel goed, heb daar ook last van. Maar wil me er niet schuldig over voelen. Er zijn gewoon veel en veel te veel leuke bloggers, creatievelingen enzo. Gewoon genieten en lekker doorschrijven! Liefs!

Anoniem zei

gefelies met ruim 1 jaar bloggen
ik denk dat ik me diep moet schamen juist de namen die jij schrijft ken ik niet hihi
maar dan zijn er ook zo veel blogger in blogland, ik volg er een hoop laat ook een hoop reactie's achter, maar 1 dag er al niet op en je mist vana lles lijkt het wel.....ik doe mijn best maar meer als dat lukt nietm, je hebt namelijk altijd nog andere leuke of verplichte dingen die je moet doen

knuffies jenneke

Linda zei

Ik herken je probleem maar het is gewoon niet te doen als je veel blogs leest. En ik houd net als jij van de gezellige blogs met een persoonlijk tintje dus ook van de jouwe en dan vooral je Zweden avontuur. Zo leuk om te lezen. En gefeliciteerd met je eerste blogjaar, ga zo door Ria!!Je trouwe volger ;-))

Stins zei

Tsja, dit is zeker een herkenbaar "probleem"! Als we nou met zijn allen afspreken dat we ons niet schuldig hoeven te voelen ... zou dat helpen?
En dan gewoon genieten van de keren dat het wel kan? Ik ga het proberen!
Fijne zondag verder, groetjes van Mirjam.

Maddy zei

Ja herkenbaar hoor, het kost soms zoveel tijd om alles bij te houden...dat lukt mij eveneens niet hoor en daar moet je, je niet schuldig over voelen! Soms kies ik...de ene keer bij die en de andere keer bij die:-)) Bij sommige reageer ik misschien vaker, omdat ik daar zelf dan ook altijd leuke reacties van krijg....de hele grote blogs die jij noemt, lees ik wel, maar reageer ik zelden, omdat ik niet denk dat ze daar tussen al die reacties, nog op mijn reactie zitten te wachten. Ik reageer liever bij de kleinere persoonlijkere blogs...dat is veel gezelliger en wordt meer gewaardeerd denk ik. Ik heb wel dat als ik regelmatig ergens reageer en daarvan nóóit een reactie terugkrijg...dan haak ik af, maar ik zal nooit verwachten dat iemand op al mijn berichten reageert! Grtzz..Maddy

Mars zei

Oja, heeeeeeeeeel herkenbaar! Misschien moeten we ons inderdaad niet zo schuldig voelen :) (lekker makkelijk gezegd) Maar ik merk wel dat ik af en toe het mezelf verbied om te gaan lezen, want dan word ik er helemaal in mee gezogen. Dus ga ik expres niet op blogger :) En ik plaats ook veel berichten via m'n telefoon zodat ik dan niet op blogger hoef. Hahaha dat is toch ook wel erg! Naja, zo te lezen vinden de meeste mensen het niet erg als je niet altijd reageert :)

shibbie zei

Mijn antwoord is: t lukt me niet! Maar heb daar inmiddels wel vrede mee, want ik doe liever iets met aandacht dan gehaast. Dus liever minder vaak maar geconcentreerder lezen dan gehaast alles scannen... Het is prima zo! Da's denk ik ook eteen antwoord op je andere vraag: ja ik ben nog lekker aan t uitrusten :-)

Sofie zei

Eerst en vooral met je eerste blogverjaardag! Leuk dat je meedoet met mijn give away! Ik volg ondertussen meer dan 400 blogs, maar reageer af en toe op berichten, foto's die me inspireren... En daarover voel ik me niet schuldig; dat hoef je ook niet te doen!

Poesie Oh Hi! zei

Och het maakt toch helemaal niet uit dat je niet alle blogs meer kunt lezen? Dat vind ik nu juist het mooie van Blogland: Niets moet en alles mag.

Ik volg zelf ook belachelijk veel blogs maar ik moet wel zeggen dat ik ze echt allemaal ook lees. Tenminste, als de preview me aanspreekt dan ga ik het echt lezen. En dat zijn er toch nog zeker wel een stuk of 50 per dag.

Als ik om wat voor reden dan ook een dag-of-wat niet heb kunnen lezen dan probeer ik het weer bij te lezen vanaf waar ik gebleven ben.

Maar ik moet je eerlijk bekennen: Ik heb een innige relatie met mijn iPhone en lees bijna alles daar op. Dat maakt het wel een heel stuk gemakkelijker om alles bij te houden ;)

Anoniem zei

Hoi Ria,
Herkenbaar hoor om het een beetje beheersbaar te houden.
Ik houd van wederkerig bloggen, dus die bloggen gaan bij mij altijd voor wat reacties betreft.
Dan heb je blogs die af en toe reageren, dan hangt het van mijn tijd af of ik regelmatig of af en toe terug reageer. En verder kun je blogs hebben die nooit bij jou komen, soms volg je ze omdat je ze mooi vind, maar dan kijk ik alleen maar of ik verwijder ze en zijn er altijd weer andere bloggen om te kijken of je ze mooi vindt.
Zo doet iedereen het op zijn eigen manier.
Mijn ervaring is, selectief zijn geeft meer diepgang in wat je dan volgt.
Misschien heb je hier iets aan.

Lieve groet,
Gerry

Miss Creatuurtje zei

Dus ... overtuigd? :-) Ik deel de meningen van hierboven. Hoe meer ik in blogland vertoef, hoe meer leuke blogs ik tegenkom. Ik probeer te volgen, maar het lukt ook niet altijd. Maar bij deze wil ik je bedanken voor je lieve berichtje op mijn blog vandaag. Ik schreef er een update bij hoe het nu met Zizi gaat. Maar lukt het je niet meer om het te lezen, geen probleem hoor, ik weet dat je duimt :-) Liefs, Trui

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Oh wat leuk dat je ook een jaar aan het bloggen bent, nou ja een ruim jaar bij jou dan ;).
Ja ik ken dat probleem ook hoor, blogs die alleen maar één foto plaatsen en geen enkele tekst erbij beginnen me toch minder te trekken als diegenen waar een gezellig stukje tekst bij staat en ik vind dat dat nog niet eens zo persoonlijk hoeft te zijn, maar het mag ook over het creatief projectgaan.
Ik heb geen vaste regelmaat met reageren, gewoon als ik tijd heb...en dan lees ik even terug zoals nu...alhoewel ik me ook realiseer dat ik eigenlijk even op de lieve blogberichten had willen reageren op mijn blog hihihi.
Ik ga eens effe de andere reacties lezen ;). Knuff!

Janina - Elke dag zaterdag zei

Hoi Ria, ik herken wat je schrijft en ben niet de enige gezien alle reacties hierboven, gelukkig! De blogs die ik volg wel llees ik wel maar reageren lukt lang niet altijd en dat doe ik dan soms veel later als ik wel tijd heb (zoals nu mijn reactie op jouw berichtje...ook aan de late kant) Ik probeer me daar niet schuldig over te voelen, al heb ik dat soms wel een beetje. Maar gelukkig ben ik niet de enige die hiermee worstelt. Maar bloggen moet ook weer geen verplichtingen opleveren, niet voor de schrijver en niet voor de lezer wat mij betreft. Verplichtingen hebben we tenslotte al genoeg in het leven, nietwaar?!
Fijne feestdagen en ik blijf je volgen, en reageren als het er van komt zoals nu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...