woensdag 21 december 2011

Grappige vondst

Gisteren vond ik deze Ariadne uit december 1975.

Ik bladerde er eens doorheen en zag leuke dingen. Dingen waarvan ik me afvraag of ze tegenwoordig nog wel gedaan worden, zoals kantklossen, macramé, weven en verven met planten. In die tijd heb ik me aan al die dingen zelfs gewaagd. :-)

Ook zag ik leuke ouderwetse advertenties, zoals deze:
Hihi, Biotex. Bestaat dat eigenlijk nog? Geen idee. Ik zal eens kijken als ik weer eens in de supermarkt ben.
Verder staan er reclames in het blad voor knoopkussen- en knoopwandkleedpakketten. En voor geborduurde schellekoorden. Tjee, wat gedateerd. Hoewel ik toen reuze trots was op mijn handgeknoopte wandkleed. Het heeft jarenlang prominent in de huiskamer gehangen. En nu ligt het waarschijnlijk nog op zolder.

Toch is niet alles ver over de datum. Want met de breipatronen (zie bijvoorbeeld de voorkant) en de gehaakte diertjes (o.a. zelfs een uil, hoe hip wil je het nu hebben?) zou je tegenwoordig ook nog zeer goede sier maken.

Ongeveer halverwege stuitte ik op deze advertentie:


En die herkende ik nog. Want destijds heb ik die pop besteld!
En hamster als ik ben, heb ik zowel de pop nog als de koker waarin die zat. In de koker zitten de patroontjes en de kleertjes die ik voor de pop gemaakt heb.
En de pop zelf zit op een plank in mijn rommelkamer. Met nog haar originele jurkje (wel met een vlek, zag ik) en rode schoentjes aan. Ik wist eigenlijk niet dat de pop al zó oud was. 


Toen ik de foto gemaakt had, dacht ik: wat ligt daar nou op de tafel? Ik keek eens goed en zag dat het haar van de pop was. Helemaal of bijna helemaal verteerd.
En toen ik aan de achterkant van haar hoofdje keek, zag ik dit:


Niet meer zo'n weelderige haardos als 36 jaar geleden dus.

Ik heb de pop maar snel op haar plekje terug gezet. Naast mijn Bella-pop uit 1969.
Wie weet krijg ik ooit een kleinkind dat er mee wil spelen. Met een nieuw pruikje zal deze Tina er waarschijnlijk weer prima uitzien. En dan kan ik weer kleertjes naaien. Zou leuk zijn toch?
En hoeveel kun je anno 2011 genieten van een oude Ariadne uit 1975? Ik ga maar eens kijken of ik er nog iets uit ga maken. ;-)

6 opmerkingen:

Pluisje zei

Die poppenkleertjes zijn wel super mooi ..

Saskia zei

omg ... als we binnenkort bij mijn mams zijn ga ik eens kijken of ze dat nummer ook nog heeft haha!!! er staan namelijk nog heeeeeeeeel veel ariadnes bij haar in de kast :o) heerlijk nostalgisch!

En ik lees net mamanon haar reactie over retro uit eigen kast :o) morgen zal ik de pop eens fotograferen die ik als kind had ... Payal is ondertussen de nieuwe poppenmoeder ervan geworden :oD

Aankleedpopje zei

Op mijn leeftijd en met mijn hamstergedrag stik ik natuurlijk van de retro uit eigen kasten. ;-)
Dus ik zou het wel heel leuk vinden om daar een blogreeks van te maken. Maar misschien moeten we dan eerst aan maarnietvangrijs vragen of zij dat wel OK vindt. Het is tenslotte haar idee.
Ik zal haar even mailen hierover.
Groetjes, Ria.

maarnietvangrijs zei

Geweldig!! En ja, ik vind het heel leuk als er nog meer mensen meedoen met retro uit eigen kast!
Ik zou het op prijs stellen als jullie de retro-uit-eigen-kast-button willen gebruiken (zie de tab 'retro uit eigen kast' op mijn blog) met de link erbij.
Als je me even een berichtje stuurt als je mee wil doen, maak ik een link naar je blog!
Ria, ik heb jou net een mailtje gestuurd.
Groetjes, Sacha (maarnietvangrijs)

Linda zei

Ja,hoor biotex bestaat nog het staat bij mij op de wasmachine voor erg vuile kleding en die oude ariadne's zijn super ik bezit er ook een aantal,heb ooit in het verleden al mijn eigen ariadne's weggegeven, o zo'n spijt van :-(

Marijke zei

Hoi, Ik ben via google terecht gekomen bij dit berichtje van je blog en wilde je vragen of ik misschien kopieën van deze poppenpatroontjes kan kopen. (ik neem aan dat je ze niet weg wel doen....) Ik ben al heel lang op zoek naar patroontjes voor deze pop. groetjes Marijke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...