zaterdag 10 november 2012

Schilderen

Als je veel dingen tweedehands koopt, is uiteraard niet alles gelijk helemaal zoals je het zou willen hebben. En dus zal er onder andere geschilderd moeten worden.
Nu dateert mijn schilderervaring van minstens een aantal jaren geleden. En dat was dan nog meer het grovere werk.
Daarom zocht ik eerst maar eens op internet (lang leve internet) op hoe je eigenlijk ook alweer moet schilderen, wat je daarvoor nodig hebt en waar je op moet letten. En hopelijk heeft dat mij voldoende voorbereid op de grote klus. Want ik heb nogal wat plannen op dat gebied...... (ben benieuwd of ze ook allemaal uitgevoerd gaan worden).

Om niet al te veel risico te lopen, ben ik maar begonnen met een stoel die er helemaal niet meer uitzag. Er zaten meerdere lagen verf op die nergens meer mooi was een er was op gekrast en getekend. Deze stoel heb ik trouwens niet gekocht, maar die stond nog in 'ons' huis in Zweden.
Op donderdag schuurde ik hem af en toen zag hij er zo uit:


En gisteren schuurde ik ook nog een paar plankjes af. Die waren nog niet geschilderd, dus dat scheelde.

En zo stond alles klaar op mijn veranda.

Het kwastje op de foto vond ik toch een beetje te groot, dus ik pakte een ander nieuw kwastje en haalde daar het plastic af. En ja hoor, al voordat ik begonnen was, was ik al gewond.

Gelukkig waren de pleisters al uitgepakt.
Gevaarlijk werk hoor, schilderen.

Met pleister en al aan de slag en dit was het resultaat van een uurtje werk:

De stoel helemaal met 1 laag bedekt (en gelijk een stomme vlieg op de zitting!!!) en de randjes van de plankjes geschilderd.
To be continued.

P.S. De 2 langwerpige plankjes zijn trouwens mijn allereerste Zweedse veilingaankoop ooit. Haha, over die veiling ga ik vast nog meer vertellen. Dat was zo leuk!

15 opmerkingen:

Esther zei

De stoel is mooi geworden!!! Knap gedaan....maar pas op he....schilderen is en blijft gevaarlijk :P....jah en die vlieg....aiaiaiaiaiai nu moet de stoel helemaal overnieuw natuurlijk *grijns* ....have fun!

Leonie zei

Mooi gedaan!! Die stoel is super leuk!

CarlaK.be zei

Ziet er al goed uit !
Een kus op de duim om het pijntje te genezen ;-) (dat werkt hier nog altijd bij de 2 jongsten)
Liefs!

Anoniem zei

bloedddddddddddddddd!!! met verven ( gnif) maar owwwww ria wat heb je de stoel prachtig gemaakt, en dan die vervelende r.t vlieg grrrrrrrr
lieve groet jenneke

Zaanse Zolder zei

goed gedaan hoor !! lekker fris dat wit en ik ben benieuwd naar je veilingverhaal.

wannesraps zei

Oh leuk zo... inricht perikkellen!!!

Veel plezier nog!

Andina zei

Ha,ik zie die vlieg nog zitten volgens mij, leuk gedaan en dan een mooi gehaakt kussentje erop ;-)

Anoniem zei

De stoel ziet er al heel wat beter uit. Je leert snel, Ria!
Succes en goed weekend!

Lieve groet,
Gerry

Moos zei

Ik zie bloed ..... sta al helemaal klaar .... EHBO-doos in mijn fietstas ...sirene aan: tuta-tuta-tuta .... Moos to the rescue hihihihi

Geweldig leuk meis zo'n oude stoel opknappen. Op die vlieg na dan. Vermoed dat hij je werk van wel heel dichtbij wilde bewonderen ;-)

Pluisje zei

Wat een knappe stoel, zeg! Ik weet nooit hoe ik eraan moet beginnen om zulke mooie tweedehandsspullen om te knappen, maar als ik de resultaten bij de bloggers zie, kan ik alleen maar zeggen WAUW!

Miss Creatuurtje zei

Jij wordt een echt manusje-van-alles :-) Goed bezig hoor! :-)

de Bakmadam! zei

Mooi, die opgefriste stoel! Benieuwd naar wat je nog allemaal zal gaan pimpen (hopelijk zonder 'ongevallen'), succes nog!

Poesie Oh Hi! zei

Huh? Hoe kun je nu gewond raken bij het schilderen? Haha nou, je vinger zit er nog aan dus het viel wel mee denk ik toch? ;) De stoel ziet er nu al 100 maal beter uit dan voordat je hem schilderde. Ja, zelfs met de vlieg er op ;)

Vlinderknoopje zei

Stoel is mooi geworden... toch wel niet makkelijk alles alleen moeten doen... hoed af voor een sterke dame!

Mama Maai zei

Nu snap ik jouw berichtje op mijn blog pas. Dacht dat je het had over dat hij bij de kringloop vandaan kwam... Het stoeltje. Maar goed, die van jouw is ook weer als nieuw. Fijn toch dat opknappen? Ik loop echt met nog meer opknap kriebels rond maar weet nog niet wat haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...