woensdag 21 november 2012

Vragenuurtje

Hihi, het kopen van een huis in Zweden en daar dan het een en ander op je blog over vertellen, roept bij sommige lezers weleens vragen op. En die stellen ze dan (soms, want sommige vragen durven ze misschien niet eens te stellen, haha) via een reactie.
Omdat ik niet het idee heb dat reageren op reacties ervoor zorgt dat mijn antwoord ook bij de vragensteller terecht komt, doe ik het maar even hier.
Dus voor het antwoord op al uw vragen over mijn Zweedse avontuur..... lees hieronder verder. ;-)

Het staat misschien allemaal een beetje rommelig, zonder volgorde, maar ik hou maar even de volgorde van de vragen aan.

1. Leonie vroeg: Hoe lang doe je over de reis?
Op de heenweg kostte de reis mij in totaal 16 uur. Dat was wel een beetje (te) veel, maar helaas zat er toen veel tegen onderweg.
Op de terugweg deed ik er 14,5 uur over. Toen ging de reis best voorspoedig, maar heb ik het heel rustig aan gedaan. Veel pauzes genomen en niet erg hard gereden.

2. Sylvia en Mirjam vroegen: Ga je dat nou elke keer doen, dat hele eind?
Ja, dat zal wel moeten. De afstand zal vast niet korter worden. ;-)
Maar ik hoop wel dat ik, als ik alles in Nederland geregeld heb (bijvoorbeeld dat al mijn spullen uit Almere weg zijn en naar Zweden overgebracht) niet meer zo vaak heen en weer hoef. Dan wil ik langere perioden in Zweden blijven.

3. Gerry vroeg zich af waarom ik niet ga vliegen.
Op de eerste plaats is dat niet zo handig, hoewel het vliegen zelf veel goedkoper is dan met de auto rijden. Maar je kunt dan bijna niks meenemen. En bovendien heb ik in Zweden echt een auto nodig. De dichtstbijzijnde winkel is meer dan 5 km ver, om maar een voorbeeld te noemen.
Ook het vervoer van en naar de vliegvelden is niet altijd makkelijk (en zeker ook niet gratis).
Als ik in Zweden een auto zou huren, gaan de kosten weer veel te hoog oplopen.
Misschien dat ik t.z.t., als ik niet meer zoveel spullen mee hoef te nemen, wel een autootje in Zweden ga kopen. En dan wel ga vliegen. Ik weet het nog niet. Maar voor nu is het geen optie in elk geval.

4. Jumare vroeg:  En als je het nu zo fijn vindt om weer in NL te zijn, was het dan wel de juiste beslissing om naar Zweden te verhuizen?
Da's een kritische vraag natuurlijk. ;-)
Maar het is ook niet mijn bedoeling om helemaal full-time naar Zweden te verhuizen. Ik wil graag blijven genieten van het goede van zowel Nederland als Zweden. Geen van beide landen is namelijk het paradijs, dus ze hebben allebei hun voor-en-tegens.
En daarom houd ik hier mijn ieniemini-vakantiehuisje en staat mijn 'echte' huis in Zweden, met straks al mijn spullen erin die niet in mijn Nederlandse huisje passen. En dan ben ik nog veel goedkoper uit dan als ik 'alleen' een goedkoop appartement in Almere gekocht zou hebben. Dus het leek mij zo wel een aardige oplossing.

Voor wie de reden gemist heeft waarom ik een huis in Zweden gekocht heb: lees dan nog even dit bericht.

En iedereen die mij een held vindt omdat ik het hele stuk in mijn eentje rijd: heel erg fijn dat jullie dat vinden. Ik vind het zelf eigenlijk ook wel een beetje. ;-)
Alle keren dat ik samen met mijn man naar ons huis in Zweden ben gegaan, heb ik nauwelijks gereden. Hij vond het leuk om te rijden en ik vond het helemaal niet fijn om in zijn auto te rijden. Ik rijd sowieso niet graag in een auto van iemand anders. En ik kon dan onderweg lekker lezen en handwerken en voor de catering zorgen. Dat vond ik wel zo relaxed.
Maar nu zal ik wel zelf moeten rijden, waar ik ook heen wil. Want anders kom ik nergens meer.
En in mijn eigen vertrouwde autootje valt het allemaal best mee.

Nog meer vragen en/of opmerkingen? Ik hoor ze graag en ik zal mijn best doen om er op te reageren.

O, o, o, wat zie ik nu? Een heel blogbericht zonder ook maar 1 plaatje. Wat saaaaaaaaai.
Maar ja, wat voor plaatjes zou ik erbij gezet moeten hebben? Geen idee.

P.S. Ik heb het bij mijn reacties zo ingesteld dat die geopend worden in een nieuw venster en onderaan kun je aanvinken of je vervolgreacties na je eigen reactie wilt ontvangen. Dan krijg je alles in je mailbox wat na jou geschreven wordt. Maar ik heb natuurlijk geen idee of mensen dat ook aanklikken.
Ik krijg zelf wel elke keer een mailtje als er iemand op mijn blog gereageerd heeft. Ja, haha, dat wil ik mezelf niet onthouden, veel te leuk!

16 opmerkingen:

Anoniem zei

hihi wat leuk om te lezen zeg en wat een leuke vragen ook die gesteld werdenplaatje ned. en zweedse vlag whaaaaaaaaa

lieve groet jenneke

Leonie zei

Leuk dat je vragen beantwoordt! Dat is wel een end rijden zeg! En een plaatje, tja, misschien van je autootje ;-) of je huis?

Groetjes Leonie

Moos zei

Het beste uit 2 landen ..... zo is het maar net meis!

Heerlijk toch!!!!! Oke de aanleiding was niet leuk, maar dan nog doe je het maar effies en daar mag je beretrots op zijn!!!!!!

CarlaK.be zei

aah, een echte heldin ben je !
zo'n lange tocht (in km en tijd), ik doe het je niet na;
eeehm en dan nu een vraagje ...
Kan je ons niet via het bloggen een paar woordjes Zweeds leren?
Liefs!

Lief en Mooi zei

Wat leuk vragen beantwoord, ik begrijp je steeds beter! ♥ Talitha

Mama Maai zei

Ik vind je nog steeds heel dapper!

jumare zei

wat handig die antwoorden zo.

Dat vind ik toch wel een nadeel van blogger, dat je niet handig op andermans reacties kan reageren. Ja kan wel, maar ik heb nog niet de instelling gevonden dat degen op wie reageert ook een melding krijgt (of misschien kan dat hier bij blogger ook wel helemaal niet. Ik heb ook een livejournal en daar werkt dat wel zo, veel makkelijker communiceren).

Anyways. Klinkt goed inderdaad het beste uit twee werelden te halen. En zeker als het ook nog eens een goedkopere optie is.

En gewoon lekker trots zijn op jezelf dat je dat hele stuk helemaal alleen rijdt!

Jeanneke zei

Ik krijg een email binnen als iemand op mijn blog een reactie achterlaat. Kun je instellen volgens mij, maar dat is vorig jaar geregeld door mijn zus; ik ben nog steeds behoorlijk digiklunig :>

Je bent een Dappere Dodo en ik geniet van je verslagen!

Misschien spreekt een praatje zonder een plaatje voor een keer wel zo tot de verbeelding.

Lieve groetjes,

Jeanneke.

Miss Creatuurtje zei

Ik zie de beelden zo voor mij terwijl jij je vragen beantwoordt hoor (wat ik trouwens heel tof vind van jou!), dus een keertje geen plaatje is echt niet erg :-) Een fijne regeling zo! Van beide landen blijven proeven, groot gelijk! En zeker als dit voor jou de beste oplossing is. Ik blijf volgen, want ik vind het best allemaal spannend wat je doet :-)

bijleonie zei

wat ontzettend lief dat je me iets uit zweden gaat sturen ,maar ik kan nergens je email adres vinden om je te mailen , waarschijnlijk kijk ik met mijn spreekwoordelijke neus???
als ik nl op het envelopje tik krijg ik geen emailadres te zien

Anoniem zei

Dank je wel Ria voor je antwoorden.
Het feit dat antwoorden op de reactie niet werkt komt omdat het veel te veel tijd kost om al je reacties op alle posten weer na te zoeken of er soms antwoorden of opmerkingen bij gezet zijn.
Maar dank zij meerdere vragen weten we weer wat meer van al je verhuis- en verblijfperikelen.

Lieve groet,
Gerry

Evelien zei

Leuk om het verhaal achter je Zweden huisje te lezen.
Ik neem mijn petje voor je af. Het is nogal een avontuur zo in je eentje. Niet iedereen durft zijn dromen te verwezenlijken op deze schaal.
Ik wens je heel veel geluk en kijk uit naar je volgende blogposts :)

Angeline zei

Nou we zijn weer helemaal op de hoogte en ehhh ik vind het knap hoor dat je ook overal antwoord op geeft!;-)

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Zo dan weten we dat ook allemaal weer ;) hihihi.
Knap van je hoor, maar zo te lezen is dit de beste oplossing...nou ja oplossing...soms gebeuren er dingen in je leven die je een nieuwe weg jn laten slaan. En al lijkt het allemaal eng, het is een natuurlijk verloop.
Wie weet wat voor een moois je dit allemaal gaat brengen.

Ik ben nog steeds dolblij dat ik van man nummer 1 ben gescheiden en ben heel blij met man nummer 2 hihi. Heb zeer zekers nog wat avonturen er tussenin gehad (9 jaar een alleenstaande moeder geweest), waar ik allemaal geen moment spijt van heb gehad. Soms zijn we bang voor veranderingen, maar ze brengen ons vaak zoveel moois.

Je bent goed bezig, you go girl! Warme groetjes van Susan

Stins zei

Bedankt voor alle antwoorden; nu vat ik 'm weer helemaal!

Evelyn' s poppen zei

Ik lees al een tijdje 'in stilte' mee, maar wauw wat een moed heb jij om dit allemaal helemaal in je eentje zo te doen! Ik denk dat je een voorbeeld bent voor velen!

Succes met de verdere verhuizing, het heen, weer reizen (wat een eind zeg!!) en alles wat er verder op je pad komt!

Liefs Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...