woensdag 28 december 2011

Retro uit eigen kast

Wat hangt er vandaag bij ons aan de waslijn? Tada tada.....
2 dekbedhoezen, gekocht in de periode 1977-1980, toen ik op kamers woonde in Den Haag.
Indertijd jarenlang in gebruik geweest. Totdat we een tweepersoonsbed hadden aangeschaft. Daarna verdwenen ze naar het logeerbed.
En nog later kwamen ze op zolder te liggen wegens totally outdated. Al dat bruin waren we intussen wel aardig beu.
Maar omdat ik een hamster ben, gooi ik natuurlijk niet zomaar iets weg. Dus ze bleven bewaard en verhuisden mee van zolder naar zolder naar zolder.
En zo kwam het dat we opeens een keer een eenpersoonsdekbedhoes nodig hadden. Ik klom naar de zolder, zocht en vond.

Sinds vorig jaar slapen wij in de winter onder 2 eenpersoonsdekbedden. Dat is lekkerder dan onder 1 tweepersoons. Want als de een zich dan omdraait, krijgt de ander het koud. (tenminste, bij ons gaat dat zo)
En omdat onze good old dekbedhoezen zo heerlijk glad en zacht zijn, hebben we ze weer opnieuw in gebruik. En dan beelden we ons in, dat ze ook weer net zo hip zijn als in de 70's. ;-)

We hebben er nog eentje, maar die ligt nu op het bed. Samen met een 'modern' Ikea-exemplaar. Wie weet maak ik daar ook nog wel een foto van.
En in de garage ligt nog onze eerste tweepersoonsdekbedhoes uit begin jaren 80. Traditioneel in bruintinten. Die is helaas gebruikt tijdens schilderklussen, dus verder nergens meer bruikbaar voor. Anders had ik er nog een leuke (wellicht zelfs hippe) tas van kunnen maken.

Retro uit eigen kast is een initiatief van Maarnietvangrijs. Misschien wil je ook wel meedoen?

8 opmerkingen:

Pluisje zei

Dat doet mij even terug denken aan die goed oude tijd!!

Katja (@Yane) zei

Een super stofje! En wat leuk dat jij dat allemaal netjes bewaard hebt...

maarnietvangrijs zei

Argh, wat gaaf weer!!!! Wat ben jij goed in bewaren!! En zo leuk dat ze weer in gebruik zijn, super. Al zouden mijn handen wel jeuken om ze te verknippen er een hippe tas of jurk of rok van te maken..... ;-)))))))

Marjo zei

Wat tof.....had ik dat allemaal ook maar bewaard, soms zo'n spijt dat ik dat allemaal niet bewaard heb ...ik woonde in die tijd in Utrecht op kamers ...en zo herkenbaar ...
Fijn dat je ze opnieuw in gebruik hebt kunnen nemen ..zaaaalig ...

Liefs
Marjo

Aankleedpopje zei

Haha, dat ik goed ben in bewaren, klopt zeker. Hier thuis vinden ze dat ik er 'ietsje' tè goed in ben. Maar ja, het levert leuke vondsten op, dat zie je maar.

@maarnietvangrijs: Ik vind het nu leuker om ze te gebruiken dan om ze te verknippen. Ik ben toch ook te oud om een jurk of zoiets van zulk soort stofjes aan te trekken. Maar wie weet wordt er nog ooit eens iets van gemaakt.
Zo ja, dan horen jullie het hier. ;-)

Rapgy zei

retro stuff zul je in mijn kasten niet vinden ... ik ben geen bewaartype ..... heb geen zolder of kelder ... dus geen plaats om te stockeren .... eigenlijk best handig ....

Elizabeth zei

ik vind h et komisch om te merken dat dingen weer "in" zijn. Leuk dat je deze nog hebt en het nog weer gebruikt. goede jaarwisseling he!

Liene zei

Wauw, wat bijzonder dat je ze nog hebt. De dekbedhoezen uit mijn "kamer-tijd" zijn echt tot op de draad versleten en heb ze laatst tot lapjes verknipt! Deze zijn heel mooi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...