maandag 26 september 2011

Eindelijk uit: Jens Lapidus

Het heeft even geduurd, want ik was er al tijdens onze vakantie in augustus aan begonnen, maar nu heb ik het dan toch uit.475 pagina's dik: Snabba cash van Jens Lapidus.
In het Nederlands heet dit boek Snel geld.

Ik vond het een beetje dubbel om het te lezen.
Aan de ene kant is het op een aparte manier geschreven, met veel korte, kernachtige zinnen. Daardoor leest het wel lekker weg.
Maar aan de andere kant duurt het wel heel lang om de spanning op te bouwen. De uiteindelijke ontknoping zit echt helemaal aan het eind.

Het boek gaat over de Stockholmse onderwereld, met drugsdealers, bordeelhouders, garderobe-afpersers en andere criminelen. Het is geschreven door een advocaat, dus het zal mij niet verbazen als het ongeveer de echte gang van zaken weergeeft. En daar werd ik eerlijk gezegd niet blij van. Eigenlijk wil ik dat soort ellende helemaal niet weten.

Dit boek is het eerste deel van een trilogie. En op de een of andere manier is het einde zo geschreven dat ik toch het vervolg wil lezen. Ik ben toch benieuwd hoe het verder zal gaan met de nog overlevende hoofdpersonen. En of er eindelijk gerechtigheid komt. Voor zover je daar bij dit soort mensen van kunt spreken.
We zullen zien wanneer ik eraan zal gaan beginnen. Eerst maar weer eens iets luchtigers lezen. Ik houd jullie op de hoogte.

3 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Hallo,
Ik kon je email niet direkt terug vinden. Maar ik las net dat je op zoek bent naar patroon van het manteltje. Als je mij even mailt, kan ik het je bezorgen...
Misschien kunnen we eventueel ook ruilen met patroontjes?
katja_bollen at hotmail dot com

Groetjes, Katja

Anna zei

respect! je doet het toch maar even, een dikke pil lezen, in een taal die je nog aan het bestuderen bent.

lfs Anna.

Pluisje zei

Mijn dochter heeft net de inhoud gelezen en denk dat ze er ook aan gaat beginnen. Ze is nu bezig aan 'Het familieportret', zeker een aanrader als je interesse hebt in de WOII :)

Nog veel geluk met de volgende boeken !!!

groetjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...