zondag 25 september 2011

Oeps, ik ben getagd...

Nog maar net actief op Blogspot en nu al getagd. En wel door Pluisje. Heel aardig van haar om aan mij te denken. Want ik kom hier nog maar net kijken.
(ik vind het trouwens ook heel aardig van haar dat mijn blog tussen haar favoriete blogs vermeld staat en dat zij mijn allereerste volger was, terwijl ik haar helemaal niet IRL ken)


Maar goed, getagd dus. Oeps, dat betekent dat ik 10 dingen over mezelf moet vertellen. Dat wordt even nadenken, schat ik in.
1. Ik heet in het echt Ria.
2. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Een zoon van 22 en een dochter van 19. Vanwege hun studies zijn ze allebei het huis al een tijdje uit.
3. Ik woon in Almere, in Nederland dus.
Dit was allemaal nog vrij makkelijk. Nu de dingen waar ik meer tijd voor nodig heb:

4. Wij hebben een vakantiehuis in Zweden, waar we regelmatig naartoe gaan (en wat ook te huur is, voor de liefhebbers van rust, ruimte, mooie natuur, privacy enzovoort). Daarom ben ik ook al een aantal jaren bezig met Zweeds te leren. Ik spreek, versta en lees het nu heel behoorlijk. Vandaar dat ik inmiddels ook op een aantal Zweedse blogs ben beland.

5. Ik ben gek op het struinen in kringloopwinkels. Ik probeer in elke plaats waar ik moet zijn ook altijd even een kringloopwinkel te bezoeken. En dat levert vaak leuke vondsten op.
Vooral de combinatie van punt 4 en 5 is favoriet bij mij: kringloopwinkels in Zweden zijn ware schatkamers voor stoffen en andere naai/frutselspulletjes.

6. Sinds een paar maanden heb ik de blogs van Blogspot ontdekt. Vooral de blogs van de Belgische naai- en knutselmadammen hebben mijn hart gestolen. Ik doe er inspiratie op en vind het zeer ontspannend om van blog naar blog te springen. Die lijstjes met favoriete blogs die velen ergens hebben staan kunnen mij uren aan de pc gekluisterd houden (als ik niet oppas, wat soms gebeurt). Ik kan ook veel blogsters flink benijden om hun leuke posts, grappig taalgebruik, vele volgers en vooral hun creativiteit natuurlijk.

Zo, dit ging ook nog wel vrij vlot. Nu wordt het moeilijker:

7. Vorige winter ben ik geveld door een ernstige depressie. Om daar weer uit te komen, was een van de dingen die ik moest doen: iets doen wat ik vroeger leuk vond, maar wat ik nu allang niet meer gedaan had. En toen dacht ik aan mijn prachtige naaimachine die al jarenlang stond weg te kwijnen en alleen nog maar heel af en toe gebruikt werd om eens een broek korter te maken. Dus zo ben ik weer aan het naaien geslagen. Ik begon met kinderkleertjes, daarna labeldoekjes, daarna kussenhoesjes en nu ben ik bij de tassen aangeland. (zie mijn blog Mijn collecties) En er komt vast wel weer iets anders hierna. Ik heb in elk geval de smaak van het naaien weer helemaal te pakken. En het heeft nog geholpen om beter te worden ook. Dus nog een goede reden om ermee door te gaan.

8. Naast naaien houd ik me ook bezig, al jarenlang, met het verkopen van (hoofdzakelijk tweedehands) kinderkleding. Mijn webwinkel heet Aankleedpopje Kinderkleding. Dus vandaar dat ik bijna overal op het WWW bekend sta als Aankleedpopje.

9. Ik houd ook heel veel van lezen, hoewel ik ook daarvoor, net zoals voor al die andere 1001 dingen die ik graag zou willen doen, te weinig tijd heb. De laatste tijd lees ik vooral Zweedse boeken. En soms schrijf ik daar ook een blogje over. (hihi, als ik tijd heb)

10. En sneller dan ik dacht, zit ik al aan het 10e punt. Dus dat wordt een combinatie. Ik houd ook veel van de natuur, kijk graag naar vogels en planten en vind fietsen door mooie gebieden heerlijk. Helaas, ook dat gebeurt veel te weinig.
Verder ben ik absoluut geen ochtendmens (voor 10 uur ben ik eigenlijk niet aanspreekbaar) en drink ik veel meer thee dan koffie. (en dan nog niet alles opdrinken soms.....)
En last but nog least: zoals je wel kunt zien aan dit blogje, ben ik soms veel te lang van stof.
Ooooh, en dan ben ik dit nog vergeten: Ik ben echt MEGAJALOERS op al die gezellige, geweldige, Belgische naaiclubjes. Het is echt TE jammer dat ik te ver weg woon, anders werd ik zeker lid. Dus ik zou heel graag zo'n clubje oprichten. Wie wil er meedoen????

Wat ik niet verwacht had: die 10 dingen zijn er eigenlijk veel meer geworden. En nog zou ik wel wat dingetjes weten. Maar om daar achter te komen, moet men dan maar mijn blog blijven volgen. Daar komt vast wel het een en ander op te staan in de loop van de tijd. ;-)

En nu nog het allermoeilijkste van getagd zijn: 5 nieuwe mensen taggen. Maar ik ken nog niet zoveel mensen in blogland. En sommigen daarvan zijn al net getagd door anderen. Dus eens kijken waar ik op uitkom.

Ik tag:
Leven met Liv 
Leentje
Anna
Oontje
Janusje
Ik hoop dat ze mee willen werken.
De reden waarom ik ze gekozen heb, is dat ik hun blogs volg en die leuk vind om te lezen.

1 opmerking:

Riet (Leven met Liv) zei

Whow, een vakantiehuis in Zweden! Als ik ergens een buitenverblijf zou willen, dan was het daar wel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...