vrijdag 23 augustus 2013

De inktvisjes

Wie had ooit kunnen denken dat mijn berichtje waarin ik de door mij gehaakte inktvisjes voor Zweedse te vroeg geboren babytjes liet zien zoveel impact zou hebben?

Inmiddels is dat bericht meer dan 1000 keer bekeken en hebben meer dan 100 vrouwen het patroon aangevraagd.

Natuurlijk niet alleen door mijn berichtje. Ook een aantal andere blogsters heeft aandacht besteed aan het project Små bläckfiskar.


Hier doen we het allemaal voor.

Omdat het een beetje onoverzichtelijk was geworden om via alle berichtjes op mijn blog de informatie over het project te vinden, heb ik nu een aparte pagina aangemaakt waarop ik het hele verhaal zo'n beetje heb samengevat. Ik hoop dat dat duidelijker is, zodat iedereen vrij snel kan lezen hoe en wat.

Als iedereen die het patroon gevraagd heeft ook daadwerkelijk inktvisjes gaat haken, dan word ik straks overstelpt met inktvissen. Ik ben heel benieuwd!

Degenen die lid zijn van de Facebookgroep hebben misschien gelezen dat er op dit moment een paar Zweedse ziekenhuizen zijn waar men de inktvisjes niet meer aan de kindjes wil geven, omdat de verpleging geen tijd heeft om de inktvisjes steeds te wassen. Heel jammer natuurlijk. Maar gelukkig zijn er nog veel ziekenhuizen over waar de inktvisjes met open armen ontvangen worden. 
Zowel ouders als verpleging zijn er heel blij mee.
Voor de ouders is het natuurlijk ook een morele steun als ze in de tijd van grote stress iets krijgen waar iemand die ze niet kennen belangeloos en met liefde aan gewerkt heeft.

Dus wat mij betreft gaan we door met haken.
Elk kindje dat baat zal hebben bij een inktvisje telt.De foto's komen van de site van Babydjungel en Facebook.

15 opmerkingen:

Leonie zei

Wow! Super dat zoveel mensen meehaken! En vooral SUPER dat jij dit in Nederland bekend hebt gemaakt en al de inktvisjes wegbrengt!
Ga zo door!!

Groetjes Leonie

Unknown zei

super georganiseerd, en super gemaakt van alle bloggers.
heel lief !
xxx

Moos zei

Schitterend toch meis!!!!!

Stins zei

Geweldig om die babietjes te zien met hun knuffel...

Es zei

Prachtig en de foto's zijn ontroerend mooi!
X Es

Andina zei

Heb je net gemaild, vind het een geweldig initiatief!

Mama Maai zei

Ik vind het echt een geweldig project, des te meer omdat ik zelf op zo'n soort afdeling werkte en uit ervaring weet wat knuffeltjes en dekentjes voor deze kindjes kan betekenen. Wie weet meld ik me ook nog aan, voor nu in ieder geval veel succes ermee, het is groot wat je hiermee doet, knuffel

Anoniem zei

Hoi Ria,
Wat fijn dat je actie zoveel navolging vindt!
Komt de vraag bij mij op : waarom wassen de ouders deze inktvissen gewoon niet? het is toch ook voor hun kind?

Lieve groet,
Gerry

merula zei

WAUW!!!!! super joh! Vooral die eerste foto is zo mooi!!!! brr zit hier even een beetje met mn ogen te knipperen hoor. Super. Ik kan helaas helemaal niet haken. Anders had ik graag mn steentje bijgedragen.

lien zei

Wat geweldig dat dit zo'n succes is, waaw!!

Angeline zei

Je hebt het mooi neergezet en zeer duidelijk nu allemaal voor iedereen Ria!

lieve groetjes
Angeline

MultiVroon zei

Precies wat Gerry zegt dacht ik ook! Laat ze de knuffels aan de kindjes GEVEN ipv aan het ziekenhuis, dan zorgen de ouders er zeker met liefde voor!

Super project hoor, en mooie foto's.

Unknown zei

Super project zeg! Aandoenlijk hoe zo een inktvisje zoveel kan betekenen...
Momenteel ben ik druk met andere dingen maar ik heb de link naar dit berichtje op m'n bureaublad gezet om eens te mailen.
Emilia

Atelier het Uilenhuis zei

Wat geweldig om te lezen dat zoveel mensen nu ook inktvisjes haken. Binnenkort zelf ook maar weer eens gaan oefenen met de haaknaald..
Groetjes,
Nanaya

Susan Sondeyker zei

Slik krijg hier toch effe tranen in mijn ogen van. Ik kan zelf niet haken, maar wow geweldig om te zien al die lieve intvisjes en die babies die er zo'n plezier aan hebben.
Geloof maar straks willen de mama's ook het patroon hebben omdat hun kind zo verknocht is aan die lieve inktvis.
Goed bezig lieverd(ssss)! Knuff!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...