dinsdag 23 juli 2013

Te druk voor Blogland

Sinds ik (een maandje geleden alweer) terugkwam uit Zweden heb ik het idee dat ik een heel leven in 1 maand aan het proppen ben. Ik ren en vlieg en kom aan Blogland nauwelijks toe. Niet om te schrijven en niet om te lezen.
Gelukkig ben ik hoofdzakelijk druk met leuke dingen.
Kijk maar even mee:


Ik ging een middagje naar Harderwijk, wat hier heel dichtbij is en een ontzettend schattig stadje.
Ik zou er eigenlijk vaker moeten komen.


Ik was bij het afscheidsfeestje van een aardig iemand met nog meer aardige mensen.


Ik ging een dagje naar mijn moeder en stond op de terugweg een uur in een nachtelijke file vol ergernissen over asociaal gedrag. Dat was weer even hard landen op Nederlandse bodem.


Maar het Flevolandse landschap maakt weer een hoop goed.


Ik ging samen met mijn zus naar de voorstelling Fanny en Marius van Theatergroep Suburbia op het prachtige stadslandgoed De Kemphaan in Almere.
Helaas is deze voorstelling alweer afgelopen, maar eind augustus is Suburbia terug met een nieuwe locatievoorstelling van het stuk Blind date, naar de film van Theo van Gogh. 

Mijn zus bleef bij mij slapen en omdat ik geen extra bed heb, moest ze op de bank liggen. (dat wilde ze trouwens zelf, ik had haar ook naar huis willen brengen) Die moest ik eerst wel even ontruimen.....


Uhm, ja, veel troep om op te ruimen en weg te gooien.
En nu ligt de bank alweer vol met hele andere dingen. Maar daarover later meer.


Ik was een aantal avonden vrijwilliger bij Suburbia.


En een aantal middagen vrijwilliger bij Theatergroep Vis à Vis.


Ik ging lunchen bij Van der Valk Almere met mijn ex-overbuurvrouw Tineke.
Dat was heel gezellig en lekker. En de lunch kregen we niet op.


Ik haalde bij mijn dochter, die de volgende dag ook nog jarig was, haar ratjes op. Die logeren nu bij mij tijdens haar vakantie.


Ik stond achter de bar in de kantine van het park waarop ik woon. Ik moet dit 6 keer per jaar doen en 4 keer daarvan vallen in deze maand. Dan heb ik dat maar gedaan, maar het is wel vaak achter elkaar nu.

Ik was van plan om ook nog naar de Weversmarkt in Hoorn te gaan, maar door alle drukte heb ik dat maar overgeslagen. Wel jammer dat ik nu een paar medeblogsters niet gezien heb. En de rest van het leuks op die markt natuurlijk. Volgend jaar dan maar, hopelijk.


Afgelopen vrijdagavond stond ik weer achter de bar en in het begin was het helemaal niet druk. Dus daar begon ik maar aan een nieuw inktvisje. 
Verder dan dit kwam ik niet, want toen werd het opeens wel flink druk.

Toen ik klaar was, pakte ik mijn spullen in, zette die plus de rattenkooi in de auto en reed naar het huis van vrienden waar ik een weekendje zou passen op het huis en de dieren.


Dat was geen verkeerde timing, want zij hebben een zwembad en dat kwam goed van pas met het warme weer. Eigenlijk jammer dat ze gisteren weer thuis waren. ;-)

Ik zag ook de voorstelling HaRT van Vis à Vis.


Mocht je nog tijd, zin en geld hebben: ze spelen deze voorstelling deze week voor het laatst.
Het is zeker de moeite waard. Laat je verrassen op een van de komende mooie zomeravonden. Of op zondagmiddag. Dan kom je mij misschien tegen.


Tussen alle bedrijven door snoeide ik ook nog mijn druivenplanten. In de hoop dat de druiven dit jaar wel eetbaar (lees lekker) zullen zijn.
Ik heb jullie mijn tuinavonturen ook nog niet eens verteld. Misschien komt het daar nog van. Bergen onkruid heb ik verwijderd. Echte bergen.


Ik oogstte erwten uit eigen tuin. Die had ik als experimentje in een pot gezaaid en dat was erg goed gelukt, moet ik zeggen. Dus volgend jaar ga ik er meer zaaien. Want dit was mijn hele opbrengst.


Ik was nog net op tijd uit Zweden teruggekomen om nog een bosje pioenrozen te kunnen kopen en daar een weekje van te genieten. Die in mijn eigen tuin hebben helaas gebloeid toen ik er niet was. Tja, je kunt niet alles hebben als je van 2 walletjes wilt eten.


Vorige week ging ik ook nog even langs de kringloopwinkel. Jaja, ook om dingen weg te brengen deze keer.
Ik vond o.a. dit puzzeltje. Rara, naar wie zal ik dat eens sturen?

En kijk eens wat ik ook nog vond:


Een echte good old Magic Mary, aankleedpopje uit de jaren 70. 
Die MOEST ik natuurlijk hebben!

Uiteraard deed ik ook nog allerlei dingen waar ik geen foto's van heb.
En intussen ging Mevrouw Merel stug door met broeden.
Ik probeerde af en toe of ik foto's kon maken, maar ze zat werkelijk aan haar nest vastgeplakt en liet zichzelf en de kindjes voorzien van lekkere hapjes door Meneer Merel die daarmee af en aan vloog.

Maar gisteren had ik geluk. Het nest was onbeheerd. Dus ik klom snel op de trap met mijn camera en maakte een paar foto's van de kleintjes die eigenlijk al geen kleintjes meer waren.


Nog net op tijd.
Vanmorgen zat er eentje naast het nest.


Die viel een half uurtje later naar beneden en rende onder de heg met zijn moeder achter zich aan.
Ik hoop maar dat dat de bedoeling was en dat het allemaal goed gaat aflopen.

Tussen alle drukte door, was het af en toe even tijd voor pauze.


Met stukjes watermeloen.
Of met een koel drankje en een zomerboek.


O ja, de plantjes die erachter staan, kocht ik ook nog en zette ik in de grond. Man man, want ben ik een tuinierster geworden. Wie had dat ooit gedacht?

17 opmerkingen:

vee zei

Pffff zo druk, ik word moe van het te lezen, gij zijt dringend aan vakantie toe !!!!

Jeanneke zei

Knap van je, dat je bij alle drukte noig kans hebt gezien zo'n vlot lopend verslag te schrijven. Ik vond het gezellig om te lezen!
Zet 'm op met de drukte, maar vergeet niet te genieten.
Lieve groetjes,

Jeanneke.

miekemoeche zei

Wel Ria, jij bent een bezig bijtje!!! en blijkbaar kunnen er velen rekenen op jouw vrijwilligersinzet...TOF!!! Toch goed dat je af en toe even een rustpauze inlast met een goed boek en drankje! Geniet van alles!
liefs
Hilde
oh ja, wil ik nog zeggen: Wij zijn echte VDValk-fans, logeerden al in vele Nederlandse vestingen, vorig jaar o.a. in Sneek, ook al in Apeldoorn, ...

emmel-prutsemieke zei

Wat moet je dan precies doen als vrijwilliger? Super dat aankleedpopje voor aankleedpopopje

Anoniem zei

Ria, Ria, wat ben je druk! Kom je nog wel aan jezelf toe? Je moet nu ook een beetje vakantie vieren!
Het lijkt me best moeilijk om twee woonplaatsen in alles bij te benen. En als je in Zweden bent moet je dan de huisjes-camping-verplichte-dingen inhalen?
Als je maar geniet!

Lieve groet,
Gerry

marmarel zei

Dat is een hoop leuks! :-) Harderwijk is zeker een mooi stadje, mijn broer en schoonzus wonen er dus ik kom er ook wel eens. En wauw, dat Merel-nest! Toen wij een jaar of wat geleden in ons nieuwe huis gingen wonen, waren de rozenstruiken voor het voorraam zo hard gegroeid, dat er zich een Merel in genesteld had. We konden er van binnenuit zo inkijken!

marmarel zei

Dat is een hoop leuks! :-) Harderwijk is zeker een mooi stadje, mijn broer en schoonzus wonen er dus ik kom er ook wel eens. En wauw, dat Merel-nest! Toen wij een jaar of wat geleden in ons nieuwe huis gingen wonen, waren de rozenstruiken voor het voorraam zo hard gegroeid, dat er zich een Merel in genesteld had. We konden er van binnenuit zo inkijken!

Zaanse Zolder zei

Mensenkinderen.... niet te doen... zo druk ! Maar volgens mij geniet jij met volle teugen van het leven, van alles wat op je pad komt.
Ow... dat aankleedpopje... ja dat móest natuurlijk met je mee!

Poesie Oh Hi! zei

Wow wat ben jij ongelooflijk druk zeg! Maar wel allemaal heel erg leuke dingen :) Wat apart trouwens zo'n kale rat. (zal vast wel een aparte naam hebben)

Mars zei

Wooow, met de oppasratten naar een oppasadres, dat is pas oppassen geblazen! Is dat een naakte rat trouwens? Wat een drukte heb je gehad, maar wel veel leuke dingen gelukkig!

Katrientje vanalles zei

Amaai, zoveel gedaan zeg! ik zou het niet belwerken. En dat theater ziet er de moeite waard uit.

jumare zei

jeetje wat een boel

Juffrouw Waardvleugel zei

Superleuke blog, wat een ander leven dan ineens he!? Geniet ervan en werk je niet over de kop.
Groet De Juffrouw

Angeline zei

Zo Ria,je bent heerlijk in de weer en zo te zien geniet je van van alles en nog wat,ik heb even met je mee genoten en Bella Italia is een goed boek!

Willy zei

Hej Ria, beter dan vervelen toch? Wat zullen die erwtjes heerlijk gesmaakt hebben. Kram!

Marloeskreatief zei

Wauaaaaaaaw wat heb jij het druk zeg ,al lezend bijna niet bij te benen ,maar wel allemaal leuk dingen ,straks in Zweden maar weer lekker wat achterover leunen ,!!!!

Linda zei

Tjeetje Ria ik word al moe bij het lezen van al jou bezigheden;-)) en wat super je eigen erwtjesoogst. Ik ga zo heerlijk een inktvisje haken, bedankt voor je snelle ractie, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...