donderdag 20 december 2012

Kerstkaarten

Het is raar. Dit jaar stuur ik voor het eerst van mijn leven kerstkaarten met alleen mijn eigen naam erop.
Het begon, jaaaaren geleden, met kerstkaarten (door mijzelf geborduurde zelfs) met 2 namen erop, daarna werden dat er 3, toen 4. Toen onze zoon het huis uit ging, stonden er weer 3. Nadat ook onze dochter op zichzelf was gaan wonen, werden het er weer 2. En nu ben ik alleen overgebleven.
En dat voelde raar.
Maar de kaarten zijn geschreven (geen handgemaakte, al jaren niet meer) en onderweg naar familie, vrienden en bekenden in binnen- en buitenland.
Het zijn er best veel, vind ik eigenlijk. En ik heb ze allemaal met de hand geschreven. Nou ja, alleen mijn naam is maar 3 letters, dus dat is te doen. Maar op een aantal heb ik ook nog een persoonlijke noot geschreven. En ik heb alle enveloppen gewoon met een pen van namen en adressen voorzien. Niks geen geprinte stickers dit jaar.
Hoewel dat komt doordat mijn adressenbestand een puinhoop is en over 3 verschillende plekken verdeeld staat, vind ik het eigenlijk ook feestelijker met handgeschreven enveloppen.  En degenen die mij al langer kennen, weten dan al voordat ze de envelop open maken dat ze een kaart van mij hebben ontvangen. :-) Tenminste: dat heb ik zelf altijd. Van een aantal mensen herken ik het handschrift.

Ik vraag mij af of er nog veel mensen zijn die echte kerstkaarten sturen. Tot nu toe heb ik er nog maar zo weinig ontvangen, dat ik me echt zorgen begin te maken over of ze nog wel zullen komen. Misschien zijn heel veel mensen overgestapt op digitale kaarten? Of helemaal geen kaarten.
Of zou PostNL de bezorging van de kerstkaarten een beetje spreiden? Ik neem tenminste aan dat er afgelopen weekend heel wat op de bus gegaan zijn.

Misschien krijg ik dit jaar gewoon veel minder kerstkaarten dan voorheen. Ik zal het wel zien.
Tot nu toe is dit de 'buit' pas:

2 kaarten van vriendinnen die ik al sinds 1977 ken. 1 kaart van Villa Joep. 1 kaart uit Zweden, van Inger en Gert (de vorige eigenaars van mijn Zweedse huis, die zo lief voor mij zijn) en maar liefst 3 kaarten van medeblogsters! Daaronder een ECHTE Tante Jannie!
Die wordt vast nog eens beroemd met haar geweldig leuke tekeningen. (Dus mijn kinderen erven later een ECHTE vroege Jenneke en een ECHTE tante Jannie. Die gaan helemaal binnenlopen dan.). ;-)

Wegens ruimtegebrek hangt mijn kerstkaartenhart gewoon over mijn slinger met dierbaarheden heen.

Enne, Moos, zie jij wat er nog weer voor mijn kerstkaartenhart hangt?


Een zilveren slinger met 6 witte hertjes eraan. Als je ze leuk vindt: rennen naar Zeeman. Daar kost zo'n slinger nu maar 1 euro.

AANVULLING: O jee, o jee, aan de reacties te zien lijkt het net alsof dit blogje bedoeld is om bij jullie om kerstkaartjes te bedelen. Oeps, dat was de bedoeling niet!
Natuurlijk vind ik het hartstikke leuk dat ik kerstkaartjes heb gekregen en ga krijgen van medeblogsters. Maar toch hopelijk niet omdat jullie mij een beetje sneu vinden, want dat ben ik niet hoor!
En voor Moos: jammer genoeg lijkt het slingertje me niet zo geschikt om op te sturen (beetje kwetsbaar), anders had ik er ook wel eentje voor jou gekocht. Ze hadden er trouwens nog maar 2 toen ik eergisteren bij Zeeman was. Dus hopelijk ga je nog slagen. En zo niet: ach, dan komen er wel weer nieuwe hertjes ergens op je pad.

Ik heb trouwens gisteren besloten om niet naar Zweden af te reizen. Jammer, maar organisatorisch wel beter. Dan kan ik mijn huisje in Lelystad eindelijk weer bewoonbaar en gezellig maken na mijn verbouwinkje (dat een beetje uitliep) en al mijn resterende spullen inpakken en weghalen uit Almere.
Zodat ik daarna voortaan met een ontspannen gevoel naar Zweden kan gaan.

16 opmerkingen:

Moos zei

Ik zit nu al weer helemaal in hogere sferen me te vergapen aan een slinger met hertjes ...... ben high, dat doet het hertjesvirus met je hihihihihi ..... ahhhhhh die is geweldig zeg Ria!!!!

Als het me lukt dan zit ik zaterdag in de Zeeman hoor hihihihi

Kerstkaartjes .... hier ook veel minder dit jaar meis .... maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook minder gestuurd heb ;-)

Susan Sondeyker zei

Wij hebben dit jaar al best wat kerstkaarten gekregen en ik heb dit jaar er veel meer verstuurd ;). Vandaag gaan wellicht de laatsten op de post en bij de buren in de brievenbus met oproepje voor hun kerstkaarten als ze die wegmieteren ;) hihi kan ik nog meer engeltjes maken...
Dit jaar dus zo'n twintig kaarten naar blogsters gestuurd en er ook al een stuk of acht of zo van hun ontvangen :D.
Familie die niets stuurt de laatste jaren en die ik eigenlijk ook niet ken (ben pas 7 jaar samen met manlief), die krijgen er dit jaar geen...volgend jaar natuurlijk ook niet hihihi. Maar toch in totaal zullen het wel 60 kaarten zijn.
Groetjess en knuffels ik ga nog een poging doen om te slapen ;).

CarlaK.be zei

Lieverd, ik wil je met veel plezier een kaartje sturen , maar ik heb geen postadres van je.
Mailen naar carla(dot)killens(apenstaartje)gmail(dot)com en dan komt dat als de gesmeerde bliksem in orde.
En ik stuur je alvast langs deze weg héél veel liefs!

Anoniem zei

ha ha ha.......die hertenslinger////is dottig..
ik heb wel ietwat meer kaarten ik denk de de mijne bijna allemaal al binnen zijn, ik heb er niet zoveel uitgedaan.....eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik liever "gewone"post opstuur dan kerstkaarten ha ha

lief dat je tante jannie en mij daartoe betiteld...wie weet ☺☺☺
jou hartje heb ik in een ster ha ha ha ( ik heb er 2)

het ziet er gezellig uit zo

lieve groet jenneke

wannesraps zei

hei ik wil je graag nog een kaartje sturen, maar ik heb je adres (niet meer). Stuur je mij je adres... Mijn kaartej zal dan wel een beetje te laat zijn maar t is daarom niet minder gemeend!!!!

Maren (hoemmelke.blogspot.com)

jumare zei

wij doen gewoon aan kaarten met kerst. Dit jaar gemaakt door dochter.

Zaanse Zolder zei

Ja hoor, ik ren straks naar de Zeeman, leuk leuk leuk!!! Je zult vast nog wel meer kaarten krijgen hoor, als het goed is ontvang je mijn post vandaag :-)

lien zei

Hallo Ria,
Vreemd lijkt me dat inderdaad, dat je ineens alleen je eigen naam op een kaartje zet!
Jammer dat er elk jaar minder kaarten worden gestuurd he? maar gelukkig niet in blogland! Ik wil je ook best verrassen met een kaartje, heb ik wel je adres nodig! :)
Liefs Carolien

Van Agnes. zei

Hier zijn de kerstkaarten ook dun gezaaid. Ik heb er zelf wel wat verstuurd. Maar via faceboek en mail kreeg ik er ook al een paar. Leuk vind ik dat niet, want wat is nou gezelliger met de kerst....leuk toch al die kaarten...Als je je adres doorgeeft stuur ik nog een kaartje naar dat mooie Zweden.

Groetjes, Agnes.

Aankleedpopje zei

Lieve dames die mij een kaartje willen sturen: zie mijn aanvulling op mijn blogje.
Mocht iemand trouwens mijn adres nodig hebben, dan kun je dat altijd vinden via mijn webwinkel. Hihi, daar staat het gewoon bij de contactgegevens.
www.aankleedpopje.nl
Of op de site van Villa Joep bij de olifanten-afdeling.
;-)

Mars zei

Ja jammer dat er steeds minder kaarten worden gestuurd! Hopelijk zijn er nog heel wat onderweg!
En wat een lief slingertje!!

Poesie Oh Hi! zei

Ik denk dat het bij mij juist het tegenovergestelde is van wat er verder op kerstkaartengebied in Nederland gebeurd. Vorig jaar heb ik er serieus maar een stuk of 5 verstuurd en dit jaar 20+. En dat is eigenlijk volledig te wijten aan mijn blog haha. Maar ik ben dol op kaartjes en heb al mijn ontvangen kaartjes (ook die van jou natuurlijk) op mijn woonkamerdeur gehangen. De post is nu wel een beetje trager dan normaal dus wellicht komen er nog meer kaartjes voor je binnen?

Wat een goed besluit om eerst hier in NL de boel weer een beetje op orde te maken. "Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd" aldus mijn moeder ;)

Frullemieke zei

Ik heb er momenteel ook nog heel weinig tegenover vorig jaar.
Ofwel stuurt iedereen laat, ofwel is de post zijn werk niet goed aan het doen ;-)
Ik hou ieder jaar een lijst bij van diegenen waar ik naar stuur en duid dan achteraf ook aan van wie ik terug krijg, reageren ze 2 jaar achter elkaar niet meer dan krijgen ze er ook geen meer van ons.
Hier zijn er 75 de deur uitgegaan dus toch nog de moeite vind ik :)
Hier nog geen via mail ofzo gekregen.
Vind post krijgen zo leuk :-)

Prettige feestdagen!

Anoniem zei

Ik doe het net zoals Frullemieke ... ik stuur veel kaarten dit jaar 66 zijn er nog 4 bijgekomen... mensen die 3 jaar niks terug schrijven stuur ik ook geen meer!

Fijne dagen!

Ik ga eens op zoek naar je webwinkel!

Miss Creatuurtje zei

Ik heb de indruk dat de kaartjes weer 'in' zijn, of is dat nu omdat ik dit heerlijk blogland vertoef? :-) Om te antwoorden op je berichtje op mijn blog, ja, ik ben vorig jaar serieus gecrasht, en ben met veel tijd weer veel beter dan de oude ik. Ik heb echt leren genieten, en vooral: morgen is er nog een dag! Ik hoop dat je nieuwe leven je mag blijven sterken en dat je positief verder kan blijven gaan, de valkuilen ontlopend. Liefs!

Angeline zei

Hoi Ria,

Zal inderdaad een vreemde gewaarwording voor je zijn om je naam alleen op een kerstkaart te zetten,maar denk maar zo in feiten ben je niet 'alleen',wij denken aan je;-)
Wens je fijne kerstdagen en dat 2013 maar een veel beter jaar voor je mag worden!

lieve groetjes
Angeline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...