maandag 14 november 2011

Home sweet home #2

Op de valreep nog een Home sweet home berichtje vandaag.
Eigenlijk was mijn home vandaag helemaal niet home sweet home, maar een grote bende. Gisteren hadden we namelijk 3 kasten leeggehaald en 1 daarvan helemaal omgebouwd tot echte opbergkast.
Pffff, wat een werk was dat. Natuurlijk was de Wet van meneer Murphy ook weer van toepassing. Maarrrrr, uiteindelijk was het gelukt.
Alleen lag toen alles wat uit de kasten gekomen was nog bijna overal, zodat je bijna nergens meer kon lopen laat staan zitten.
En omdat we gisteren geen tijd meer hadden om alles ook weer op te ruimen, lag de hele boel er vandaag nog. Dus even diep ademhalen en aan de slag.....

Nu is het nog niet klaar, maar in elk geval wel voor een groot deel.
Mijn handwerk- en leeshoekje is zo ongeveer klaar. Dus daar kan ik weer lekker zitten. Als ik daar tenminste tijd voor heb.


Morgen maar weer verder. Dan ga ik ook mijn lappenvoorraad netjes uitzoeken en opruimen.
En het nodige spul klaarzetten om naar de Kringloopwinkel te brengen. 
Niet mijn lapjes hoor! Daar kan ik niet zomaar afscheid van nemen. Daar wil ik heel graag iets van gaan maken. Maar ik ben bang dat het er teveel zijn om allemaal zelf te gaan verwerken tenzij ik heel vitaal 100 word en maar een paar uurtjes per nacht hoef te slapen...... Dus wie weet komt er wel iets van in mijn give-away terecht.
Nog 1 volgertje maar te gaan....... en dan weten we het.
Vorige week schreef ik in mijn eerste Home sweet home berichtje dat ik op 6 november buiten in de zon had gezeten. Dat was vandaag wel anders. Tjonge jonge, wat is het weer omgeslagen! 's Morgens witte daken. En toen ik vanavond met de auto weg moest, moest ik de ruiten al krabben! Da's wel even wennen. Gelukkig is het mooi zonnig weer.

Afgelopen zaterdag zag ik toevallig iets bewegen in de tuin toen ik terug kwam van boodschappen doen. Ik vroeg me af wat het was en ging beter kijken. En wat zag ik?? Ah, zo schattig!!


Een klein (tenminste, ik vond hem klein, maar misschien was het gewoon een volwassen egel) egeltje! Hij (of zij, geen idee of je dat kunt zien aan de buitenkant van een egel) was wel bang, maar bleef toch heel stilletjes zitten toen ik dichterbij kwam. Dus ik kon er een leuke foto van maken.
Een half uurtje later keek ik weer, maar toen was ie verdwenen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of het egeltje in onze tuin woont of bij een van de buren. Misschien was zaterdag wel de laatste dag dat hij/zij wakker was en is nu de winterslaap begonnen. Wie zal het zeggen?

3 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Ziet er gezellig uit...

Creahuijs zei

Aaah wat een lief egeltje!
En het ziet er gezellig uit hoor!

debje zei

aaaaaa egeltjes zijn toch 1 van mijn favorieten ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...