dinsdag 20 september 2011

Workshop Cupcakes versieren

Afgelopen zaterdag ben ik naar een workshop Cupcakes versieren geweest. En dat was erg leuk!

In de informatie stond dat het een 4 uur durende workshop was. Nou, dat leek me behoorlijk (te) lang. Maar dat bleek niet het geval.

We begonnen rond 11 uur.
De zaal waarin de workshop plaatsvond was helemaal aangekleed met posters en allerlei voorbeeldmateriaal. Op de tafels lagen werkmatten en rollers klaar voor alle deelnemers. En last but not least: er stond koffie en thee klaar met allerlei zelfgebakken en zelfversierde heerlijkheden. Om alvast in de stemming te komen?
Helaas ben ik vergeten om daar een foto van te maken.We kregen eerst een demonstratie van verschillende materialen en technieken waar we mee konden gaan werken. En wel van een echte banketbakker (hoe makkelijk ziet het er dan uit om een marsepeinen roosje te maken) en van een hobby-bakster-cakeversierster. En daar kreeg iedereen behoorlijk zin van om zelf aan de slag te gaan.

Dit kregen we om mee te beginnen:En toen gingen we aan de slag.
Ik wilde eerst heel graag een roosje maken, zoals de bakker had voorgedaan. Maar dat lukte echt helemaal niet. Mijn handen waren te warm of ik had te lang gekneed of iets anders fout gedaan, maar het fondantspullie bleef steeds aan mijn vingers plakken, waardoor de blaadjes helemaal uit vorm raakten. Het resultaat heb ik nog wel op een cakeje geplakt, maar er later toch weer afgehaald. Het zag er gewoon niet uit.
Daarom ben ik daarna alleen nog maar verder gaan werken met uitsteekvormpjes. Dat ging een stuk makkelijker en beter.
Omdat ik niet meer durfde te mengen, heb ik de meeste kleuren ongemengd gebruikt. Daardoor zijn ze wel een beetje fel uitgevallen. Maar op zich zag mijn eindresultaat er nog wel aardig uit:We kregen de zelfversierde cupcakes mee naar huis in een echt bakkersdoosje met een kleedje onderin. En ze zijn lekker! (als je van zoet houdt)

Mijn talent ligt toch meer in stofjes en draadjes, denk ik. Of ik ben een laatbloeier, dat kan ook, want gaandeweg de middag lukte het me wel steeds beter om iets te krijgen zoals ik het wilde. Maar helemaal super werd het niet.

Bij mij aan tafel zat iemand die er duidelijk meer talent voor had. Dit maakte zij:Met zelfs TWEE zelfgemaakte roosjes!

En de 4 uur? Die bleken eigenlijk zelfs te kort voor sommigen. Toen ik rond 3 uur wegging, waren er nog heel wat dames druk bezig.

Bedankt Daniëlle en Frans voor deze gezellige, leuke en leerzame workshop.

7 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

PLezant! Wij doen dat hier regelmatig: cupcakes bakken en versieren.

Aankleedpopje zei

Hoi Katja,
Doen jullie dat thuis? Of ergens met een groepje?

Pluisje zei

Daar heb ik ook geen geduld voor!!!Is wel mooi als je het kunt!!!

Katja (@Yane) zei

Ik doe dat gewoon thuis (met de dochter). Een vriendin heeft mij de (basis)knepen van het vak geleerd. Ik gebruik wel marespein ipv rolfondant (vinden wij lekkerder, maar dat is smaak natuurlijk).
En met jouw blogberichtje hier gisteren te lezen, gaan we namiddag hier ook bakken.

Åsa Tidqvist zei

vad roligt att du hittat mig! vad smaskiga cupcakes du har gjort ;)

Aankleedpopje zei

@Åsa Tidqvist
Jag är jätte glad att jag har hittat de svenska bloggarna! De är fantastiska!
Så: vi ses!!
(bra för min svenska också)

* Marinda * zei

erg leuk om te doen, maar die cakejes zijn idd wel errug zoet ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...