dinsdag 5 juni 2012

Kringloopgeluk en kringlooppech

Jullie weten intussen vast dat ik, hoe zal ik het netjes en bescheiden zeggen, af en toe (ahum) bij een kringloopwinkel binnenloop.
En soms heb je dan geluk. Zoals toen ik dit vond:


Ik kocht het op de gok, want het doosje was dichtgeplakt. Ik nam maar aan dat er een memory-spelletje in zou zitten met vergelijkbare plaatjes als het koetje.
Voor de zekerheid vroeg ik nog aan een medewerkster van de winkel of je ervan op aan kon dat alle spelletjes compleet waren als ze dichtgeplakt zaten. En ja hoor, dat was zeker.
Dit doosje had ik evengoed wel meegenomen, maar toch.
Inderdaad zat er een heel leuk memory-spelletje in:

Zelfs compleet en in goede staat. Een echt kringloopgelukje dus.

Tegelijkertijd kocht ik ook dit doosje:


met deze achterkant:


Alleen daarvoor al vond ik het de 50 cent meer dan waard.
Toen ik thuis was, ging ik mijn schatten natuurlijk snel openmaken en bekijken. En wat schetst mijn verbazing? Dit was te zien toen ik het doosje opendeed:


Niks geen sportkwartet. Maar een heel oud (denk ik) Artiskwartet. Verre van compleet, maar toch erg leuk, vind ik.


Dus wat mij betreft was dit een kringloop-geluk-bij-een-ongelukje.
Ik weet nog niet precies wat ik ermee zal gaan doen, maar in elk geval niet kwartetten, want er zitten maar 3 complete kwartetten in. ;-)
Voor mij geeft dat niet, maar ik kan me zo voorstellen dat iemand anders niet zo blij zou zijn geweest met dit. Dus ik heb de betreffende kringloopwinkel hier toch maar even over gemaild. Hopelijk doen ze er iets mee.


Gisteren had ik een typisch gevalletje kringlooppech: ik kwam de kringloopwinkel binnen en liep (uiteraard) regelrecht naar de kast met handwerkmaterialen. Daar vind je toch bijna altijd wel een mooie schat?
En bij die kast stond een vrouw met een werkelijk ENORME zak met de prachtigste KNOPEN in haar handen. Voor maar 50 CENT!!! En ze sprak me aan. En ze twijfelde of ze de zak wel zou meenemen. En ik praatte op haar in om haar van dat idee af te brengen.
Maar helaas...... je raadt het al...... Ze nam de zak toch mee. Met de mededeling: ach, al gebruik je er maar 2 knoopjes van, dan heb je er al iets aan. Het kost toch maar 50 cent.
Ik had niet het lef om toen nog te laten blijken dat ik de zak wel HEEL ERG GRAAG had willen hebben. En hoefde nog net niet te huilen. ;-)
Tja, soms zit het mee en soms zit het tegen.

Vandaag had ik trouwens een prachtig meevallertje. Niks met de kringloopwinkel te maken, maar eigenlijk meer een aanvulling op mijn berichtje van gisteren.
Ik ontdekte namelijk in de buxus vlak onder het nestkastje met de pimpelmezen een heel schattig nestje.


Dit is een van de vogelouders die erbij hoort:


Ik denk dat het een tjiftjaf is. Maar deze beestjes zijn zo megasuperrazendsnel dat het bijna onmogelijk is om ze op de foto te krijgen. Deze foto is gemaakt met de telelens toen het vogeltje bovenin de boom van de duiven zat. Dus best ver weg. Ik blijf mijn best doen om een betere foto te maken, maar of dat zal gaan lukken?????

In het nestje blijken trouwens al jonge vogeltjes te zitten:


Ook niet heel duidelijk te zien, maar ze zitten er echt. Dat ik toch al die tijd niet gemerkt heb dat hier gebouwd en gebroed werd. Ongelofelijk.
Vanaf nu ga ik ze natuurlijk beter in de gaten houden.

Als laatste voor vandaag:


Deze vogel (ik dacht een mus, maar ik begin nu te twijfelen) kwam het nestkastje inspecteren vanmiddag. Maar helaas voor hem (ik denk dat het een hij is): het is al bezet. Volgend jaar beter misschien?

14 opmerkingen:

Een huis in de straat zei

Oh, die kleine vogeltjes. Hoe lief! Ik denk ook dat die laatste een mus is, maar ik ben ook niet zeker.

Anoniem zei

Ja, je kunt geluk en pech hebben in de kringloopwinkel.
Je hebt wel vogelnestjes in de tuin. Leuk! Is dat ene musje niet een heggemus?

Lieve groet,
Gerry

Bee zei

Die kwartet met alle dieren vind ik juist geweldig! :-) Je kunt daar vast heel iets leuks mee maken.
En wat schattig zeg zo'n nestje in je tuin. Hier hangt het vól met huisjes, maar nog geen genesten :-(

Liefs Bianca
van Atelier Mama Bee

Elizabeth zei

weer erg leuk om te lezen... en heel herkenbaar.. ook dat van die knopen.
Ik had iets dergelijks deze week.. Sta ik met een paar kleine lapjes in de hand bij de kringloop, en besluit die mee te nemen, loop ik verder de zaak in en zie achterin een vrouw gebukt zitten bij een stapeltje grote lappen in de kast en neemt precies die lappen mee waarvan ik net dat kleine stukje gevonden had en wat ik zzzzoooo leuk vond.
Balen is dat. Volgende keer beter.

Aankleedpopje zei

Ik denk toch dat het een gewone huismus is. Ik heb nog wat foto's opgezocht en daar lijkt hij toch het meeste op. Een heggenmus is het zeker niet, want die hebben spitse snaveltjes.

Aankleedpopje zei

Ik voel helemaal met je mee!

Mimi zei

heel herkenbaar-kringloopverhaal voor ons allemaal denk k ;-)
prachtig die fotookes van de vogeltjes!
liefs, mimi xxx

Zaanse Zolder zei

Jee wat een vondsten, jij mag best 'af en toe' naar de kringloop hoor zegt Syl hahahaha!
Ik ben ook gek op puzzels, memorietjes en kwartetjes en ik denk dat je met dat artiskwartet heel blij mag zijn. Het hoort niet in dat doosje maar is wel errug apart hoor!
Oh die zak met knopen, ik zou ook wel kunnen janken. Zou misschien nog wel boos worden ook als iemand aan mij gaat vragen of ze wel of niet...

Aankleedpopje zei

Achteraf dacht ik dat ik gewoon gelijk tegen die mevrouw had moeten zeggen dat ik die zak heel graag wilde en dat ik dan wel iets moois voor haar zou maken met de knopen. Of dat ze er een paar gratis mocht uitzoeken. Maar ja, het overviel me. Jammer jammer.
Zal ik toch nog verder op zoek moeten bij de kringloopwinkels. ;-)

Annemieke de Ruiter zei

Wat een heerlijke kringloopwinkel moet dat zijn...met zo'n kwartet en een handwerk-kast. jammer van de knopen maar wat een kwartet!

Mama Maai zei

Je kunt vast wat met die kaartjes... Ben benieuwd wat uiteindelijk :-)
En die vogeltjes... prachtig zech!
Oh en leuk dat je bij me bent langs geweest :-) maar anders was ik toch gewoon bij jou terug blijven komen hoor ;) Laat me niet zo beinvloeden door wie er wel of niet bij mij leest, ik lees gewoon wat ik leuk vind!

noofs zei

Oh die knopen!!! Zo herkenbaar als ik je verhaal lees. Net alsof ik naast je stond. Je vogeltjes zijn schattig. Knap dat je ze op de foto kon zetten zeg! En ja, dan je kwartetspel..... ik vind het enig. Ook al is het verre van compleet. Fijne dag nog verder vandaag :-))

Moon zei

Mooie kringloopschatten, zeker dat Artiskwartet ook al is ie niet compleet. Kan me voorstellen hoe je je voelde met de zak knopen, balen! Ach, misschien is ze er toch heel gelukkig mee en dan is het ook goed. En niet over nadenken dat ze de rest van de zak misschien wel in de kliko dumpt... Ai! Wat een mooi nestje met jonge vogels. Het is in ieder geval geen winterkoning, zou best een tjiftjaf kunnen zijn, even opletten of je het mannetje hoort tjiftjaffen. Of een heggenmus? De laatste foto is idd een huismusman. Die houdt ook erg van onder de dakpannen. Fijn weekend!

Guy en Dina zei

Wat een prachtkwartet heb je ontdekt...maar grmbl irritant als het zo gaat bij nog meer schatten, he!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...