dinsdag 19 juni 2012

Zieke kindjes

Zoals ik al vertelde, was ik afgelopen zaterdag met mijn naaimachientje afgereisd naar Buurthuis 't Forum in Almere-Buiten om samen met een aantal andere dames spullen te naaien voor Mappa Mondo.

Dat dat heel gezellig was, hoef ik bijna niet te vertellen.
We waren maar met een klein groepje, waaronder 1 meisje van 12 jaar met een eigen kleine naaimachine. Zo leuk! En zij maakte een heel mooi kussentje.

Hier een kleine impressie van de dag:

(heb je in het midden de tas met Van Katoen label gezien? Zo zie je maar hoe dicht goede doelen uit Nederland en België met elkaar verbonden zijn)

Als je meer over de Creapowerdag wilt lezen, kijk dan eens op het blog van Jos, een van de organisatoren. Zij heeft daar ook het een en ander verteld en een link geplaatst naar de foto's die gemaakt zijn.

Tijdens het maken van de kleden voor Mappa Mondo, kwam het gesprek natuurlijk op zieke kinderen. De Mappa Mondo huizen zijn tenslotte bedoeld voor ernstig zieke kinderen en hun familie.
Toen kwamen we ook te praten over de actie


Een aantal deelneemsters van zaterdag zijn ook actief in Blogland en zij hadden dus van deze actie gehoord. De meesten van jullie hebben bovenstaande banner ook vast al hier en daar zien opduiken. En misschien heb je zelfs al iets gemaakt.
Jammer genoeg hoorde Jos toen ze in de auto op weg naar huis was vanaf de Creapowerdag, dat Maud helaas 's nachts was overleden.
Toch gaat de actie door, ook al is het voor Maud te laat.

Er zijn elk jaar een aantal kinderen die neuroblastoom kinderkanker blijken te hebben. En de genezingskans is nog maar klein, dus de meesten komen eraan te overlijden.
En dat vind ik zo vreselijk!
Kinderen en kanker, dat mag gewoon niet samen gaan.

Omdat deze ziekte maar bij relatief weinig kinderen voorkomt, is er niet veel belangstelling voor onderzoek ernaar en daardoor wordt daar ook niet zoveel geld voor beschikbaar gesteld.
Om die reden is de Stichting Villa Joep in het leven geroepen, opgericht door ouders die hun zoontje Joep op 4-jarige leeftijd hebben verloren aan neuroblastoom.


Door het overlijden van het dochtertje van een collega, een aantal jaren geleden alweer, kwam ik in contact met Villa Joep. En sindsdien draag ik 50 cent af voor elke bestelling die gedaan wordt in mijn webwinkel.

Vorig jaar ben ik ook officieel verkooppunt geworden voor de geweldig leuke olifantenknuffels van Villa Joep. Ik ben er best trots op dat ik het enige online verkooppunt ben. Dus mensen kunnen de knuffels zowel bij mij thuis (als enige in Zuidelijk Flevoland) ophalen als online bestellen. Ik ben de enige die ze dan opstuurt.
Dus mocht je nog eens een (kraam)cadeautje zoeken, denk dan eens aan zo'n lieve knuffel van Villa Joep.


Ik doe dit zonder er ook maar een cent aan te verdienen. Het kost mij alleen maar geld (verpakkingsmateriaal) en tijd. Helaas vermeld ik dit er maar even expliciet bij, omdat ik hier weleens commentaar op gehad heb.

Als iemand 1 knuffel bestelt, probeer ik deze vacuüm verpakt te versturen (zie ook de foto op mijn site) in een gripzak met daaromheen een envelop. Helaas is het al een paar keer voorgekomen dat dit vacuüm onderweg verbroken werd, waardoor de envelop heel dik werd.
Daarom vroeg ik aan een vrouw die bolletjes katoen verkoopt en die per 12 vacuüm verpakt en dan in een envelop verstuurt waar ze dat precies mee doet. En wat schetste mijn verbazing: dat wil ze me niet vertellen!
Heel jammer. Maar misschien dat er onder jullie iemand is die hiervoor een goede tip heeft.
Ik heb ook zo'n vacuüm-sealer van de Lidl, maar die krijgt helaas de olifanten niet plat. Dus daar heb ik in dit geval niets aan.

En tenslotte: bij het andere vrijwilligerswerk waar ik zaterdag heen was, was het ook heel gezellig. Ik was pas om 1 uur 's nachts thuis. En toen was ik me toch moe! En ik had een zere voeten! Tja, dan blijkt dat je toch een dagje ouder wordt.
Maar het was leuk. Woensdag weer. :-)

6 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Mooi geschreven zo en wat ben jij druk met vrijwilligerswerk! Ik zal 'reclame' maken voor je online verkoop van de olifanten voor villa joep, er kan geen geld genoeg worden ingezameld om deze nare ziekte de kop in te drukken!

Dank voor je leuke foto's van de Mappa Mondo dag. Ik ga ze in het album erbij zetten, zodat iedereen er van kan genieten!

Anoniem zei

Mooi dat je het doet voor een goed doel. Mappa Mundo is een mooi huis. Ik heb er wel eens reportages over gezien.

Lieve groet,
Gerry

Mama Maai zei

Ik werk met deze kinderen maar als ik dan zo'n vermelding op je blog lees krijg ik echt kippenvel. Ik heb van de actie gehoord en ben aan het bedenken wat leuk is om te maken.

Fijn dat de dag zo geslaagd was!!

Willy zei

Interessant om meer te weten over dit goede doel. Fijn dat je je daar voor inzet op verschillende manieren.

noofs zei

Ik doe ook mee aan de actie voor Maud en hoorde/las dat ze overleden is. Zo verdrietig, maar zo goed dat de actie toch doorgaat. Wat een mooie dingen laat je zien. En ja goed dat je er bijvertelt hoe het zit met de verkoop van de knuffels. Er zitten rare snoeshanen van mensen tussen hoor. Ik had daar afgelopen dagen ook weer mee te maken. Bleh! Sterkte met alle mooie dingen die je aan het doen bent. Enne... niet te laat naar bed gaan hoor! :-)))))

janet zei

voor vacuum verzenden kijk eens op vaculop.nl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...