maandag 28 mei 2012

Haakseltjes en andere maakseltjes

Afgezien van 1 'groot project' (een gehaakte tas die ik ook nog moet laten zien) heb ik me de laatste tijd eigenlijk alleen bezig gehouden met het maken van kleine dingetjes. En van de meeste daarvan weet ik nog niet eens wat het worden gaat.
Dit is wat ik gemaakt heb:


Een elastieken haarband met een gehaakte bloem eraan.


Een gehaakt hartje.
Het garen van zowel de bloem als het hartje komt van de kringloopwinkel.


Een origami jurkje van cadeaupapier.


Nog 4 enveloppen van bladzijden uit een tijdschrift over bloemen en planten uit 1974, dat ik ook kocht bij de kringloopwinkel.Kaartjes van een Memory-spel dat ook bij een kringloopwinkel vandaan komt. Omgehaakt met katoen van de Wibra.
En tenslotte nog een kaartje van een ander Memory-spel. Dat kocht ik op een rommelmarkt.
Het kaartje zit in een losse rand die ik gehaakt heb (ook met de Wibra-katoen). Dus eventueel zou ik aan de achterkant ook nog een kaartje kunnen doen.


Toch weer een hoop gerecykleerd eigenlijk, als ik het zo terug zie. Alleen het haarelastiek en het Wibra-garen zijn nieuw.
Nu maar hard gaan bedenken wat ik er verder van ga maken. Wie weet binnenkort een resultaat te zien?

5 opmerkingen:

Miss Creatuurtje zei

Wat een goed idee om een gehaakte bloem aan een haarelastiekje vast te maken, ik zit altijd te klungelen met een speldje in de kinderen hun haar... dat ik daar nog niet zelf opgekomen ben :-) Ik vind het wel een hele mooie bloem, zelf ontworpen?

Anoniem zei

De memoryplaatjes zijn misschien wel leuk op te hangen op een kinderkamer. En zo'n gehaakte bloem kun je ook een leuke kinderarmband van maken, of zoals hierboven een staartelastiek.
Je bent met allerhande dingen bezig.

Lieve groet,
Gerry

Aankleedpopje zei

De bloem heb ik inderdaad zelf in elkaar geknutseld door steeds een ander rondje te haken.
Het elastiek is groot, eigenlijk een haarband.

noofs zei

Ik weet gewoon niet wat ik het leukst vind. Misschien hoeft dat ook helemaal niet. Ik ga gewoon over alle dingen wat zeggen. Je haar elastiek vind ik enig. Ik zie het al helemaal voor me in een mooie paardestaart :-). Het hartje dat is gewoon lief lief. Het origamijurkje is erg mooi. Lijkt me trouwens razendmoeilijk te maken. De enveloppen erg mooi en stijlvol. Gebruik je daar zo'n mal voor? Ik zie ze wel eens hier en daar langskomen. En dan tot slot je memorykaartjes. Die zijn ook superleuk. Wat knap om die gaatjes zo mooi gelijkmatig te maken. Daardoor ziet het er heel professioneel uit. Dikke pluim voor jou!! :-))

Aankleedpopje zei

Bloos bloos bloos....

Het jurkje vouwen is helemaal niet moeilijk. Het staat stap voor stap op internet.
En voor sommige enveloppen gebruik ik een mal (geprint vanaf internet) en sommige knip ik gewoon uit de losse hand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...