vrijdag 4 mei 2012

Camilla Läckberg en Mike Boddé

Wat is de overeenkomst tussen Camilla Läckberg en Mike Boddé?
Dat lijkt ontzettend vergezocht en misschien is het dat ook, maar voor mij niet. Het zijn namelijk de schrijvers van de laatste 2 boeken die ik gelezen heb en waarover ik hier nog niet verteld heb.
Dussss.... daar komen ze.

Van Camilla Läckberg las ik:


Inderdaad, in het Zweeds.
In het Nederlands heet dit boek Zusje.
Het is het vierde boek van Camilla Läckberg in de serie met Patrik Hedström en Erika Falck als hoofdpersonen.  Ik heb de boeken ook in de goede volgorde gelezen, dus dit als vierde. Dat maakt het wel zo overzichtelijk. Hoewel ze ook afzonderlijk te lezen schijnen te zijn.
Ik moet zeggen dat ik dit het beste boek van haar tot nu toe vond. Het verhaal is niet al te onwaarschijnlijk, hoewel uiteraard ook niet helemaal geloofwaardig. Maar dat kan waarschijnlijk niet in dit genre.
Ik vond het redelijk spannend en het las lekker weg. En wat ik een voordeel van Camilla Läckberg vind, is dat er in haar boeken niet van die uitgebreid beschreven seksscènes voorkomen. En desondanks is ze toch een bestseller-auteur. Dus het hoeft helemaal niet voor de verkoopcijfers.
Ik ga natuurlijk niks verklappen over de inhoud, behalve dat het boek gaat over moorden die door Patrik Hedström en zijn collega's opgelost moeten worden. Maar dat wist je natuurlijk al, want daar gaan ze allemaal over. ;-)
Zoek je een Scandinavische thriller voor een paar ontspannen uurtjes, dan kan ik je dit boek aanraden.

Wil je meer weten over Camilla Läckberg? Kijk dan bijvoorbeeld eens hier.


Van Mike Boddé las ik:


In dit boek vertelt Mike Boddé (die de meeste mensen waarschijnlijk alleen kennen als cabaretier en van de televisie) over de ernstige depressie waar hij ongeveer 7 jaar (!) aan geleden heeft, hoe dat zijn leven (als je dat nog zo kunt noemen) beïnvloedde en hoe hij eruit gekomen is.
Hij beschrijft dit alles op een zeer leesbare manier. En voor mij ook heel herkenbaar, omdat ik vorig jaar zelf een vrij ernstige depressie gehad heb. Gelukkig duurde het bij mij een heel stuk korter. En dat vond ik al lang genoeg.
Mocht je willen meelezen met hoe iemand met een depressie zich voelt of ken je iemand met een depressie en begrijp je er niks van waarom die doet zoals ie doet: lees dan dit boek en er zal je een hoop duidelijk worden.

Wil je meer weten over Mike Boddé? Kijk dan bijvoorbeeld eens hier.
Hij is nu weer up and running en in de theaters te zien.

5 opmerkingen:

Linda zei

Ik vind de boeken van Camilla Läckberg ook heerlijk om te lezen, ik ben nu in een boek van Unni Lindell bezig daar heb ik ook alles al van gelezen. En over depressies kan ik ook mee praten maar denk niet dat ik er snel een boek over wil lezen, fijn weekend, gr.Linda

Een huis in de straat zei

Dat boek van Mike Boddé lijkt mij heel interessant. Gewoon om wat meer over depressies te weten te komen zonder een echt informatief boek te moeten lezen. Ik zet het op mijn 'te lezen-lijstje'.

Anoniem zei

Ik heb al regelmatig Scandinavische thrillers gelezen, maar van deze schrijfster niet.
Toen Mike Bodde zijn boek presenteerde heb ik hem een paar keer voor de radio gehoord.

Fijn weekend,
Gerry

Mimi zei

tuurlijk mag je nog mee doen met onze give away ;-)
(zo streng ben k nie ;-)
wel da's de kover van een oud boekske dat k verleden zomer op de rommelmarkt gevonden heb ... "Marieke verdwaalt op de hei" (Mia Bruyn - Ouwehand) het boekske s ingekaderd & hangt aan ons Mariekes slaapkamermuur ;-)

Mimi zei

ben met mijne give-away bezig, had je een voorkeur voor nr 1, 2 of 3???
wil je het me efkes laten weten, merciekes!!!
liefs, mimi xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...