donderdag 17 mei 2012

Pesten

Dit bericht komt van Facebook, maar ik wilde het hier ook graag even delen.


Een onderwijzeres in New York onderwees haar klas over de gevolgen van pesten. Ze gaf hen de volgende opdracht. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier en zei hen het te verfomfaaien, het te verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien en er op te stampen. Kortom er echt een puinhoop van te maken, maar het niet te verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke opdracht en deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen.

Toen kregen ze de opdracht om het papier voorzichtig weer open te vouwen, zodat het niet scheurde en het weer glad te strijken. Ze liet hen zien hoe vol littekens en vuil het papier was geworden. Toen zei ze de de klas dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook zeiden dat het hen speet en hoe ze hun best ook deden om de kreukels weer uit het papier te halen, het lukte hen niet om het blad in de vorige gladde staat terug te krijgen. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achterlieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen, hoe hard ze ook probeerden ze te repareren. Dat is wat er gebeurt als een kind een ander kind pest. Je kan zeggen dat het je spijt, je kan proberen het weer goed te maken, maar de littekens zijn er en die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog navertellen hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar dat haar boodschap was overgekomen.
Kopieer dit bericht als je tegen pesten bent, want het is zo bepalend en het brengt veel meer schade aan dan je denkt! (Ik heb hem ook gekopieerd!)

7 opmerkingen:

Een huis in de straat zei

Mooie tekst hè. Ik heb er ook al over geblogt.

Jeanneke zei

Heel goed!
Ik heb het ook gekopieerd.

Zaanse Zolder zei

Mooi zeg !

shibbie zei

mooie tekst!

noofs zei

Uit ervaring weet ik hoeveel invloed gepest worden kan hebben op je leven. Uit diezelfde ervaring kan ik ook zeggen dat je er overheen kunt komen. Goed nadenken voor je een mening hebt over anderen. Goed nadenken ook voor je wat schrijft als reactie op wat je ziet op een blog, is daarom mijn advies. Want ook op blogs komt pesten voor. En op Twitter. Of Facebook. Gelukkig is het maar een minderheid die zich daar mee bezighoudt en bestaat de rest van de blogwereld uit sociale, vriendelijke en zelfs lieve mensen. Prachtige vriendschappen ontstaan ook op deze manier. Fijne dag vandaag! En die juf uit jouw blog? Die zou ik maar een mooi versierde stoel geven :-) Fijne dag vandaag~!

methartzielvansil zei

Welkom als nieuwe volgster op mijn blog-heb gelijk een bezoekje gebracht bij jou. En als je aandacht besteed aan dit soort onderwerpen dan heb je me gewonnen. Dus bij deze graag volgster terug. Pesten-praat me er niet van-als stotteraar kun jij je wel bedenken hoe het voor me was op school. Het heeft me op sommig vlak hard gemaakt maar ook een voorvechter tegen onrecht. Mooie dag nog-xxx-Sil.

ilseh zei

'k Heb deze tekst doorgestuurd naar de juffen van mijn oudste dochter!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...