donderdag 21 mei 2015

Rabarber

Toen ik vorige week richting Zweden vertrok, stond er rabarber in mijn Nederlandse tuin die al goed genoeg was om geplukt te worden.


Zonde om te laten staan, want tegen de tijd dat ik terug kom, is dat niet meer lekker.
Dus ik nam de stengels die al goed waren mee naar Zweden.
En daar maakte ik er rabarbermoes van.  Zo gaat dat, lekker makkelijk:


Uiteinden van de stengels afsnijden.


Stengels in stukjes snijden.


In een pannetje doen met een beetje water en een beetje suiker.


En koken en roeren maar.


Tot het glad genoeg is. 

Dan laten afkoelen en opeten.
Als je het te zuur vindt, kun je er nog extra suiker bij doen of het samen eten met bijvoorbeeld vla of iets anders zoets.

5 opmerkingen:

Christine Westerhof-van Haaften zei

Even wat werk, maar dan heb je ook iets. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar mijn moeder deed dat wel.

Atelier Valerie zei

Heb er vorige week ook gemaakt ... heerlijk ...
Fijn als je kan oogsten uit eigen tuin ...
Fijne donderdag ... lieve groetjes Valerie ♥

SoFie zei

MMmmmm... rabarber, ziet er heel lekker uit! Mijn rabarber bloeide te vroeg, waardoor het groeien wat gestopt was. Gelukkig zie ik nu weer blaadjes uit de grond schieten!

Gerry zei

Het allerlekkerst, de eigengemaakte rabarber!

Lieve groet,
Gerry

Marloes Kreatief zei

Heerlijk met rozijnen en cranberry's

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...