dinsdag 4 oktober 2011

Veel appels + kinderen = ???

Wat doe je als je een appelboom in de tuin hebt waaraan een niet te tellen aantal appels hangt?
En dat gecombineerd met je kindjes die toevallig allebei weer eens een keertje naar paps en mams komen?
Gauw een appeltaart bakken natuurlijk!
En misschien ook nog wat muffins, want er staat ook nog een bakje met de laatste bramen van de tuin in de koelkast.
Ik ga snel aan de slag en misschien volgt er vanavond nog een foto.
Of anders wordt dat overmorgen. Want morgen ga ik gezellig een dagje naar Utrecht met een vriendin die ik al ken sinds mijn eerste en haar tweede zwangerschapsgym.

Ik kwam daarnet trouwens nog op een leuk blog terecht, met ook een geweldige give-away:


Oh, als ik die toch eens zou winnen, daar zou ik zo gelukkig van worden!
Dus nu moeten jullie natuurlijk vooral niet mee gaan proberen te loten. ;-)

4 opmerkingen:

Leentje zei

Oooohhh, appel-bramen-muffins... heerlijk!

Mamanon zei

Hoi Aankleedpopje, misschien vind je het niks, of misschien vindt je het super. Ik moet hem nog gaan maken maar wilde je deze las vegas appeltaart niet onthouden;

Ingrediënten
voor het deeg:
300 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram suiker
175 gram boter
1 eivoor de vulling:
6 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)8 appels
2 marsen
2 snickers
150 gram pecannoten
100 gram suiker
25 gram boter
1 theelepel kaneel

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast staan om tot rust te komen. Bekleed de taartvorm met het deeg. Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat karameliseren. Snijd de repen en de appels. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten. Strooi de verkruimelde beschuiten of het paneermeel op het deeg. Bovenop het deeg doet u de appelvulling. Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op de appelvulling om zo de taart af te dekken. Bestrijk de taart met ei en strooi hierover suiker. Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart kan ontsnappen. Bak de taart in de bakoven voor circa 60 minuten op 170°C. Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden, zodat de chocolade en karamel goed kunnen stijven.

Succes!
Groetjes Mamanon

Pluisje zei

Hm appels daar kan je van alles lekker meedoen!!!

lelieswereld zei

hm appeltaart! Of appels met honing en kaneel in het vuur of in de oven heerlijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...