vrijdag 2 augustus 2013

De lijst van al mijn wensen

Ergens in Blogland had ik gezien dat het boek De lijst van al mijn wensen rondgestuurd werd onder blogsters.
Dus toen ik op Facebook zag dat Esther het uit had, meldde ik me aan om mee te doen aan het doorgeefboek.
Maar, haha, het bleek dat zij het boek gewoon zelf gekocht had.
Toch stuurde ze het naar mij op.

De lijst van al mijn wensen, Grégoire Delacourt

Met nog wat leukigheidjes erbij. Heel lief.

Esther en haar buurvrouw vonden het boek nogal tegenvallen. 
Dus daar werd ik alleen maar nieuwsgieriger van.

Ik las snel mijn boek van Camilla Läckberg uit (De vuurtorenwachter) om gauw te kunnen beginnen.
Dat was geen straf, want dat boek las lekker weg.

De lijst van al mijn wensen was niet echt een dikkerd en makkelijk om te lezen, dus die had ik zo uit.
Esther wilde een recensie, dus vooruit dan maar.

Op de eerste plaats denk ik dat het boek niet zo goed vertaald is (uit het Frans). Zinnen lopen niet en het voelt niet goed Nederlands aan. Dat is jammer.
Ook wordt er in het boek erg vaak verwezen naar films en boeken waarvan de inhoud als bekend verondersteld wordt. Misschien is dat voor alle Fransen het geval, maar ik wist 9 van de 10 keer niet waar het over ging. Kan aan mij liggen natuurlijk. 
Vooral het boek De uitverkorene van de heer speelt een belangrijke rol. Maar ik ken dat boek niet.
Verder vind ik dat er nogal veel verhaallijnen door elkaar heen lopen die er eigenlijk niet zo toe doen. En dat de karakters in het boek nogal plat zijn. En daardoor niet echt geloofwaardig.
 
De hoofdverhaallijn, volgens mij dat Jocelyne 18 miljoen in de lotto wint en dat aan niemand vertelt, vind ik wel aardig uitgewerkt. Zij houdt haar mond en gaat intussen nadenken over wat ze nou eigenlijk echt zou willen met haar leven. Daarbij komt ze steeds meer tot de conclusie dat haar leven eigenlijk best goed genoeg is zoals het is.
Ik ga natuurlijk niet verklappen wat er uiteindelijk gebeurt, dat zou jammer zijn voor de volgende nieuwsgierige lezer.
Maar ik moet zeggen dat ik daar wel veel van herkende. En ik vond een paar mooie uitspraken over liefde en relaties in het boek die ik wel vond kloppen. Maar ook die kan ik hier niet opschrijven zonder de clou van het boek te verraden.

Een van de verhaallijnen was dat Jocelyne een blog bijhield dat heel succesvol werd. En toen haar man ziek werd, kreeg zij enorm veel steun van haar vele lezeressen.
Hoewel dat in het boek wat overdreven wordt (vind ik), geeft het wel een beeld van hoeveel fijne vrouwen er actief zijn in Blogland. Juist in het echte leven.

Heb je zin om dit boek ook te gaan lezen? Stuur me dan een mailtje met je naam en adres via het mailformulier onderaan mijn blog.
Wie weet ligt het dan binnenkort in jouw brievenbus.

7 opmerkingen:

Es zei

Dankjewel voor je perfecte recensie Ria
XXX

CreativEls zei

Ik heb het boek ook gelezen. Wat je vertelt in jouw recensie is waar maar toch heb ik het boekje graag gelezen. Het leest heel vlot, je hebt het zo uit. Een boek met een leuk thema.

Lieve groetjes,

CreativEls
http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

Aankleedpopje zei

Was je het met me eens, Esther?
Ik vond het boek trouwens meevallen. Ik had het slechter verwacht.

Angeline zei

Ik vond het een behoorlijke tegenvaller ;-)

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Ik heb het boek onlangs doorgestuurd naar Tante Jannie na het gekregen te hebben van Jolanda van JoJo creahaken en ik had geen bepaalde verwachtingen van het boek.
Ik ben dan wel geen fervent lezer als jou, maar ik vond het een lekker makkelijk te lezen boek dat van het ene op het andere ging en ik kon me inderdaad vrij goed in haar verplaatsen. Vond het wel lachen hoe het uiteindelijk afliep, iets dat je niet zou verwachten, maar dat is het leven. Je leven veranderd en soms heb je bepaalde wensen en maak je bepaalde keuzes en als je dan terugkijkt is het allemaal heel anders gelopen als je had verwacht. Maar daarom niet minder goed, ik ben blij hoe het mijne is verlopen, ben dankbaar voor de mannen die in mijn leven zijn gekomen en ook blij met hoe het nu is. Maar ik weet verdomds goed dat als ik over 5 of 10 jaar terug kijk op mijn leven dat bepaalde wensen wellicht wel zijn uitgekomen, maar toch weer heel anders als dat je verwacht had.
Ik wens de volgende lezeres heel veel leesplezier en natuurlijk tante Jannie ook en al diegenen die erna komen.
Warme groetjes en knuffels!

Anoniem zei

Wat lief dat ze het opstuurde met nog wat erbij,fijne avond,lieve groet Musje.

Miss Creatuurtje zei

Ik lees liever dikke boeken :-) En er is al teveel verteld over dit boek dus ik ga passen. Maar je hebt dat wel héél goed uitgelegd :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...